Archív
Mikor:
április 3, 2017 @ 12:00 du. – május 8, 2017 @ 8:00 du.
2017-04-03T12:00:00+02:00
2017-05-08T20:00:00+02:00
Hol:
Magyarország

Az OverGround Productions és a ten years before közös klippályázatot indít, ahol nemcsak megcsinálják álmaitok videoklipjét, de még bemutató koncertet is szervezünk hozzá!

A pályázatról Bertalan Balázst, az OverGround alapítóját kérdezgettük, például arról, hogy miért is írnak ki ilyen pályázatot.
“Nagyon izgalmasnak tartjuk a folyamatot, ahogy egy ötletből kialakul valami, élvezzük végigkísérni egy terv evolúcióját – nem véletlenül foglalkozunk épp ezzel. Azt is testközelből, sok esetben a barátainkon látjuk, hogy nagyon sok zenekar még egy, a piaci árnál kategóriákkal kisebb költségvetést sem tud kiizzadni. Ez pedig frusztráló, a zenekarnak értelemszerű okokból, de nekünk is, amikor rengeteget beszélgetünk egy ötletről, kezdjük a magunkénak érezni, majd aztán pénz hiányában befuccsol az egész. Az is tapasztalat, hogy jobban sikerül valami, ha a zenekar ötletei is masszívan benne vannak: odaadóbbak, lelkesebbek, és valahogy a kreatív energiák is úgy áramlanak, hogy jobb végeredmény születik, mint egy kívülről hozott ötletből. A mi dolgunk inkább egyfajta inkubáció, meg persze a megvalósítás.
Amit várunk, az az, hogy olyat ötlettel jelentkezzenek, ami tovább viszi a zenét, nem csak egy nagyobb lélegzetvételű vizuál lesz belőle, hanem rímel a dalban megfogalmazottakra. Amikor egy klip nem csak aláfest, hanem kiegészít vagy továbbgondol, ez az ideális eset, ezt keressük.”

Megkérdeztük tőle azt is, hogy vannak-e korlátai a megvalósításnak, vagy véletlenül rájuk dőlt-e egy jó svájci bank.
“Természetesen vannak. Mi is egy underground projekt vagyunk, amit saját erőből építünk. Nem áll rendelkezésünkre korlátlan géppark, és még mi is tanuljuk a szakmát. Más területen, de ugyanez igaz a ten years before-ra is, akikkel elég jól egymásra találtunk a közös munkáink során. Mi a munkánkat, a segítségünket ajánljuk fel díjmentesen a győztes pályázóknak, nem azt, hogy finanszírozunk nekik egy költséges klipet – erre nekünk sincs lehetőségünk, nem is célunk. Abban pedig elég komolyan hiszünk, hogy ahol kevés a pénz, ott ezt a hiányt kreativitással kell pótolni, ez pedig művészi értelemben csak előnyt jelent.”

Jelentkezni a honlapról letölthető formmal, meg egy király ötlettel tudtok itt: www.overground.hu
Határidő: 2017.05.08.

OverGround Productions
Az OverGround Productions 2016-ban alakult, azóta folyamatosan működő csapat. Videoklipeket, könnyűzenei videó interjúkat, live session-felvételeket készítenek. Magukénak tudhatják többet között a BABEL legutóbbi klipjét; dolgoztak a Bozoval, a Néhai Bárányokkal és a The Luckies-zal is. A ten years before havonta jelentkező koncertsorozatát és videó interjúit is ők örökítik meg.

“Az OverGround-ot egyedül indítottam még az egyetemen, 2014-ben. – mondta el nekünk Bertalan Balázs Újságíró szakirányon voltam, de mindig érdekelt a vágás, kicsit tanultam is, a zene pedig nagyon közel állt hozzám, bár nem bizonyultam benne túl tehetségesnek. Ezeket ötvözve indítottam el egy portréműsort a YouTube-on, ahol kezdő zenekarokat mutattam be, akikkel elég jól össze is barátkoztam. 5 adásig jutottam el, amikor az utoljára interjúvolt zenekar, a the Punch feldobta, hogy készítsem el az első klipjüket az általuk korábban felvett anyagokból. Ez lett a Depravity. Aztán követték egymást az események, az egyszemélyes riporter-operatőr-vágó-ügyet félreraktam, verbuváltam magam köré egy állati jó csapatot, 2016 elején videós stábbá alakultunk, és mostanra a korábban interjúvolt 5 zenekarból már 4-nek csináltunk klipet. A Bozoét beválogatták a klipszemlére, a Babellel pedig már a második közös munkánkon dolgozunk. Azóta rengeteg új zenészt ismertünk meg, sokkal együtt is működünk, ahogy a tyb-s lányokkal is. A kérdésre válaszolva: a fő motivációnk az, hogy azzal foglalkozzunk, amit szeretünk, és egy olyan csapatot építsünk, ami hosszabb távon is működőképes. Mindkét irányba jó lépésnek tartjuk ezt a pályázatot.”

Ten years before
A ten years before feltörekvő, friss zenekaroknak nyújt bemutatkozási lehetőséget minden hónapban a Mika Tivadar Mulató pincéjében, emellett management ügynökségként is funkcionál. Jelenleg menedzselt zenekarai: Klusters, skeemers, Platon Karataev és a Blooming Blue.

További infók

Megosztom.

Comments are closed.

Itt a tavasz, dagad a haraszt!

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu