Archív
Mikor:
április 16, 2018 @ 8:00 du. – 11:00 du.
2018-04-16T20:00:00+02:00
2018-04-16T23:00:00+02:00
Hol:
Akvárium Klub
Budapest
Erzsébet tér 12
1051 Magyarország
Mennyi:
5500 - 6500 Ft

 

A brit indie egyik legfontosabb zenekara, az Editors utoljára több mint két éve lépett fel Budapesten. Akkor az A38 szervezésében a Barba Negrában mutatták be aktuális, In Dream című lemezüket – most pedig, szintén a hajó szervezésében, visszatérnek. Ezúttal az Akvárium Klub nagyhalljában vezetik majd elő sajátosan sötét diszkójukat, melyben ott kavarognak a gitárorientált rockzenés hatások, az újhullámos hangzás és a fülbemászó riffek is. Nem véletlenül emlegette őket a kritika a brit Interpolként; az amerikaiakhoz hasonlóan pedig várhatóan ők is egy nehezen feledhető koncerttel térnek majd vissza Magyarországra.

Az Editors a brit indie egyik legnépszerűbb zenekara: már az első album is komoly sikereket, Mercury-jelölést és jelentős eladásokat hozott. Az együttes, mindenekelőtt a zenei agy, Tom Smith finom arányérzékkel keverte a gitárorientált rockzenét az újhullámos hangzással, a New Musical Express kifejezésével élve egyfajta dark discót, sötét diszkót hozva létre. Talán leginkább az Echo & The Bunnymenre vagy a Joy Divisionre emlékeztet az Editors zenéje, amit sokan az amerikai Interpol brit párjaként emlegetnek.

Nem véletlen, hogy az Editors – mindenekelőtt két legsikeresebb, második és harmadik albumának – számai éppoly népszerűek a rockfesztiválokon, mint a partikban. Hűvös elegancia, távolságtartás, ugyanakkor mély és személyes szövegek, hidegen csengő-bongó szintik, fülbemászó riffek: az Editors minden nehézség nélkül ötvözi ezeket a végleteket.

A kvintett legutoljára két éve járt Budapesten, akkor az A38 Hajó szervezésében lépett fel a Barba Negra Music Clubban – jövő áprilisban pedig visszatérnek, ezúttal az Akvárium nagytermébe. Azzal valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, ha eláruljuk, hogy az összes nagy sláger felcsendül majd a Munichtől a The Weight Of Love-ig, de ha belegondolunk, hogy több mint két év telt el az utolsó lemez óta, talán új dalokat is hallunk majd…

Jegyár: 6500 forint, elővételben 5500 forint. A koncertre limitált számú, a galériára szóló jegyet is kapható 8500 forintos jegyáron. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. A jegyelévétel szeptember 21-én csütörtök) kezdődik.

Jegyvásárlás

facebook event

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu