Archív
Mikor:
november 30, 2018 @ 8:00 du. – 11:00 du.
2018-11-30T20:00:00+01:00
2018-11-30T23:00:00+01:00
Hol:
Magvető Café
Budapest
Dohány u. 13
1074 Magyarország

 

Bálna az eseményhorizonton: Zilahi Anna költészete és Németh Róbert dalai rezonálnak egymásra

Különleges előadóestének ad helyet november 30-án a budapesti Magvető Café: Zilahi Anna elsőkötetes költő, valamint a HS7 feloszlása után 2016-ban szólókarriert indított Németh Róbert rezonáltatja egymásra alkotásait. A ’Bálna az eseményhorizonton’ címre hallgató estén dalok és versek találkoznak időben és térben, hogy kölcsönhatásba lépjenek és kommunikálni kezdjenek egymással. A műsort Desdemona Dæne érzékeny és zajos kísérleti zenéje teszi teljessé.

Bálna az eseményhorizonton este címe Zilahi Anna költő, prózaíró, képzőművész tavaly megjelent első, bálna nem motívum verseskötetére, valamint Németh Róbert, a Heaven Street Seven egykori basszusgitárosának szintén 2017-es, debütáló Nincsen mozgás az eseményhorizonton szólólemezére utal. Az egyszeri, különleges műsorban helycseréről nem lesz szó: a költő saját verseit mondja majd, a zenész pedig a dalait játssza el. Az este különlegességét az adja, ahogy a dalok és a szövegek egy alkalmi térben találkozva kölcsönhatásba lépnek és kommunikálni kezdenek egymással, és ahogy a két világ reagál, rezonál egymásra.

A ’Bálna’ szövegeiben erős tematikus vonalat képvisel a hangkeresés és a hang mibenlétének vizsgálata, ezért is volt számomra egyszerre meglepő és üdítő rádöbbenni az írott kötet és Robi dalainak összecsengéseire. Ezt szeretnénk mások számára is átélhetővé tenni – mondta el Zilahi Anna költő, generációja egyik legtehetségesebb alkotója.

Ezt a műsort nem azért csináljuk, hogy nekünk egy ilyenünk is legyen, hanem azért, mert szimpatizálunk egymás dolgaival. Azt gondoltuk, érdekes volna kipróbálni, mi történik, ha ezek a versek és dalok egy térben és időben hangoznak el, rímelve egymásra, úgy egymás mellé pakolgatva sorban, mint a dominók – tette hozzá Németh Róbert zenész, a 90-es évek alternatív színterének meghatározó szereplője, újságíró. Robi tavaly megjelent első szólólemezét idén egy újabb dal és klip követte, amelyet a budapesti boutique lemezkiadó Klinik színeiben jelentetett meg.

A műsort Desdemona Dæne, azaz Papp Viktorina Rozita érzékeny és zajos kísérleti zenéje teszi majd teljessé. A november 30-án, pénteken 20 órakor a Dohány utcai Magvető Caféban kezdődő eseményre a belépés díjtalan.

facebook event

Megosztom.

Comments are closed.