Archív
Mikor:
április 5, 2019 @ 12:00 du. – április 22, 2019 @ 8:00 du.
2019-04-05T12:00:00+02:00
2019-04-22T20:00:00+02:00
Hol:
Budapest
Budapest
Magyarország

 

70 helyszínen, közel 200 programmal várja az érdeklődőket az ország legnagyobb képzőművészeti programsorozata, melyet negyedik alkalommal rendeznek meg 2019. április 9-14. között. A Budapest Art Week a Budapesti Tavaszi Fesztivál központi tematikájához kapcsolódva nagyszabású, orosz kiállítással jelentkezik. Új helyszínek is csatlakoznak jövőre a BAW-hoz, így a Szépművészeti Múzeum eseményei és az MTA Pszichiátriai Művészeti Gyűjteménye is bekerültek a programba. A hatnapos rendezvénysorozatra már kaphatók a bérletek.

A Budapest Art Week az elmúlt években látogatók tízezrei számára kínált több száz, kihagyhatatlan képzőművészeti és társművészeti eseményt. A rendezvénysorozat sikere nem véletlen, hiszen egy átlagos múzeumi belépőjegy áráért – bérletekkel vagy napi karszalagokkal – látogathatnak el az érdeklődők számos képzőművészeti helyszínre. Ráadásul a hat nap kínálata során olyan izgalmas programokon vehetnek részt, amelyekre máskor nincs lehetőségük.

2019-ben is várják majd a látogatókat a már megszokott múzeumok és galériák, mint például a Ludwig Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria vagy a Vasarley Múzeum, a Molnár Ani Galéria, a Várfok Galéria vagy a Deák Erika Galéria, ill. új helyszínek is csatlakoznak a BAW-hoz: a korábbi színes paletta mellett látogatható lesz többek között a Szépművészeti Múzeum és az MTA Pszichiátriai Művészeti Gyűjteménye is a rendezvénysorozat keretein belül.

A jövő évi Budapest Art Week tematikája az orosz művészetekhez kapcsolódik. A központi tárlat Ilmira Bolotyan, a moszkvai Garage Kortárs Művészeti Múzeum kurátora, Marina Alvitr művészettörténész, a jekatyerinburgi Alvitr Gallery vezetője valamint Vékony Délia művészettörténész együttműködésében valósul meg. Az érdeklődők képet kaphatnak arról, milyen tendenciák határozzák meg ma az orosz kortárs képzőművészetet. A fő tematikát pedig kortárs magyar reflexiók támasztják majd alá. A BAW nagyszabású, központi kiállítását, mely a Budai Várban található Mikve Galériában lesz látható, szatellit események és tárlatok egészítik ki.

A 2019-es Budapest Art Week részletes programja február végétől olvasható az esemény weboldalán. Bérletek már kaphatók online és a kiemelt jegyértékesítő pontokon.

További infók

Megosztom.

Comments are closed.