Archív
Mikor:
október 12, 2018 @ 12:00 du. – október 14, 2018 @ 4:00 du.
2018-10-12T12:00:00+02:00
2018-10-14T16:00:00+02:00
Hol:
Klebelsberg Kultúrkúria
Budapest
Templom u. 2
1028 Magyarország

 

Először kerül megrendezésre a Budapest Art_Book Fair háromnapos rendezvény, könyvkiállítás, vásár és szimpózium a Design Hét Budapest programsorozat részeként. Az esemény a könyv és művészet szerves kapcsolatáról szól, saját kiadású művészkönyvek itt kerülnek először bemutatásra és előadások sora mutatja be ezt az új, dinamikusan fejlődő médiumot.

Várjuk művészek, oktatási intézmények, kiadók jelentkezését!

A rendezvényen a részvétel ingyenes, a kiállítási jog megpályázandó.
A Budapest Art_Book Fair biztosítja a helyszínt és az infrastruktúrát, a kiállítók részéről viszont elengedhetetlen a három napon át a személyes részvétel.
A kiállítandó munkákat rövid leírással és bemutatkozással a
budapestartbookfair@gmail.com címre várjuk szeptember 20-ig.

A Budapest Art_Book Fair nyílt publikációs pályázatot hirdet művészek, alkotók számára. Részletek hamarosan!

A kortárs művészkönyvek kispéldányszámú, általában saját kiadású, a nagy kiadóktól és szerkesztőktől függetlenül létrehozott munkák. Egy részük megfizethető árú, bárki által elérhető kis kiadvány, fanzine, de lehetnek akár professzionális kivitelezésű könyvek, számozottak, a művész által aláírottak gyűjtők részre. Olyan személyes kiadványok, amelyeknél a végső megvalósulás a könyvforma maga, és amelyek ki is használják a nyomtatás és a könyv médiumának formai előnyeit, személyességet és egyediségét. A művészkönyv egy olyan közvetlen kommunikációs csatorna, amellyel könnyen el lehet érni a világban az embereket és amelyen keresztül a személyes, művészi gondolat ilyen formában szabadon és kötöttségek nélkül áramolhat. A képi vizuális tartalom lehet fotó, grafika, illusztráció, egyedi, konceptuális kísérletek vagy bármilyen olyan vizuális megnyilatkozás, amely a könyvben nyeri el végső formáját. Tartalma, tematikája, mérete, technológiája, oldalszáma teljesen szabad, szerzői döntés. A művészkönyv egy önálló médium, nem művészetről szóló könyv, nem könyv-műtárgy, nem monográfia és nem más médiumban készített alkotások reprodukciója, alapja nem szövegalapú irodalmi mű, a művészkönyv a művész által létrehozott önálló értékű szerzői mű.

helyszín:
Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, Templom u. 2-10.

időpont:
okt. 12-én, pénteken 12.00-20.00
okt. 13-án, szombaton 10.00-20.00
okt. 14-én, vasárnap 10.00-16.00

További infók

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu