Archív
Mikor:
november 15, 2017 @ 2:00 du. – november 17, 2017 @ 11:00 du.
2017-11-15T14:00:00+01:00
2017-11-17T23:00:00+01:00
Hol:
Budapest
Budapest
Magyarország

 

Idén November 15-17 között ismét Magyarország válik a kelet-európai könnyűzene központjává. A tavalyi, első sikeres fesztivál után, 2017 őszén visszatérnek Budapestre a régió zenei szinterének fontos szereplői, promóterek, fesztiválszervezők, zenei újságírók és együttesek.

A változás már az első fesztivál után érezhető volt, hiszen rengeteg kelet-európai együttes lépett fel Magyarországon és magyar együttesek is vendégeskedtek külföldi klubokban, a BUSH szervezői által életre hívott #newkidsfromthebloc mozgalom jóvoltából.

A  nyáron koncertszervezőkkel és fesztiválokkal együttműködve érkeznek együttesek az A38-ra a Bánkitó fesztiválra, a váci V4 Fesztiválra, és a Művészetek Völgyébe. A Kijevi Atlas Weekend-en pedig saját színpadot kaptak a #newkidsfromthebloc fellépői.

A zenei felfedezéseket egy videócsatorna is segíti. Tematikus zenei videók segítségével mutatkoznak be a legnagyobb kelet-európai együttesek, véleményvezérek és szakemberek, akik saját szemszögükből mutatják be a régiót és az országok érdekes helyszíneit, embereit és eseményeit.  Országokon átívelő együttműködések, helyi zenészekkel készülő feldolgozások, és különleges fogatási helyszínek teszik színessé a hiánypótló csatorna videóit. A videós kollaborációkban már most több magyar és külföldi együttes vett részt, olyanok mint a Black Bartók és a szlovén Persons from Porlock, a Fran Palermo és a fehérorosz Mustelide, de feltűnik a videókban NV Kate és  Ewert an the two Dragons is.

A newkidsfromthebloc videócsatorna célja, hogy betekintést engedjen a környező országok popkultúrájába, és elősegítse a határokat átszelő együttműködéseket. Az alapítók szándékai szerint a csatorna hosszútávon az egész régió zenei életének elismertségéhez hozzájárul majd.

A szervezők több mint egy éven át tartó kitartó munkájának köszönhetően tehát, a Budapest Showcase Hub megkerülhetetlen találkozópont lett a nemzetközi szakemberek számára.

Nem csak a feltörekvő együttesek koncertjei, de az idei előadások és panelbeszélgetések is tartogatnak újdonságokat. Ilyen lesz például a Gran Turismo elnevezésű speed meeting sorozat, amelynek résztvevői földrajzi helyek szerint  csoportosulnak, így mindenki kiválaszthatja a számára fontos országot és beszélgető partnert.

Az idei szakmai programokon nagyobb hangsúly kerül a szórakoztatóipar zenei világára és az oda vezető útra. Az Egyesült Államokból és Európából is érkeznek  reklámszakmában és filmes területen dolgozó music supervisorok, de a konferencia program egyik kiemelt eseménye Nora Felder előadása lesz. Az amerikai Picture Music Company vezetője, filmek és sorozatok zenei tanácsadásával foglalkozik. Az ő nevéhez fűződik a például a Californication, a Ray Donovan című sorozatok zenéje és a Stranger Things emlékezetes zenei válogatása is. Az előadás mellett az amerikai szakember egy úgynevezett listening session keretében elemzi a jelentkezők zenéit, amelyet egy fiktív sorozathoz készítenek.

A zenei stratégiáról és az abban rejlő üzleti lehetőségekről beszél majd az amerikai Music.Ally képviseletében Wesley A’Harrah, aki ezúttal a panelre jelentkező együttesek promóit elemzi majd.

Tavaly 26 koncertet láthatott a közönség, a legkülönfélébb stílusok és együttesek mutatkoztak be az esti bulikon. A szervezők célja, hogy idén is Kelet-Európa legizgalmasabb előadóit hozzák el, ezért a 2016-os minta alapján idén is a részvevő országok zenei szakemberei jelölhettek együtteseket saját hazájukból, a végleges line-up pedig a jelölők közti szavazás alapján alakul ki. Fontos újdonság, hogy a BUSH a Gigmit nevű nemzetközi booking platformmal együttműködve lehetőséget ad egyetlen együttesnek, hogy bejusson a fesztivál fellépői közé.

Tavalyi beszámolónkat itt találjátok!

Az idei fesztivál helyszínei ismét a belváros kultikus szórakozóhelyei lesznek, a megnyitóra november 15-én este az Akvárium Klubban kerül sor.

A konferenciára és koncertekre szóló bérletekhez nyár végéig early bird áron lehet hozzájutni.

Bővebb információ:
www.budapestshowcasehub.com
https://www.facebook.com/budapestshowcasehub/
https://www.instagram.com/budapest_showcase_hub/

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu