Archív
Mikor:
július 8, 2017 @ 5:00 du. – szeptember 24, 2017 @ 6:00 du.
2017-07-08T17:00:00+02:00
2017-09-24T18:00:00+02:00
Hol:
Ludwig Múzeum
Budapest
Komor Marcell u. 1
1095 Magyarország

Az ötven éve együtt dolgozó művészpáros fő témája a modern városi létezés. Gilbert & George műveinek középpontjában mindig a művészek állnak mint „élő szobrok”. Elegáns megjelenésükkel gúnyt űznek az arisztokráciából, miközben a tabuk és művészeti konvenciók határait feszegetve az aktuális társadalmi jelenségekről kommunikálnak műveikben. Életüket és művészetüket nem választják el egymástól; provokatív és sokkoló műveikre a nézőkkel történő intenzív kommunikáció jellemző. A projekt több múzeumi bemutatását követően a kiállítás kifejezetten a Ludwig Múzeum tereire szabott hatásos látvánnyal várja a látogatót.

Mi is megnéztük a kiállítást, olvassátok el a beszámolónkat itt!

Az elmúlt évtizedek során Gilbert és George az állandó mozgásban lévő városi élettel megbirkózva nézték végig kelet-londoni környékük és vele együtt modern világunk fejlődését. Az, ahogyan ezeken a képeken az alakok megnyilvánulnak, felidézi, hogyan tekintett magára Gilbert & George „élő szoborként”, egy intenzív érzelmek által meghatározott világ múltjának, jelenének és jövőjének halálosan komoly ábrázolásán keresztül kapcsolva össze a társadalmi problémákat és a művészetet.
Ezek a kivétel nélkül 2013-ban született Bűnbak képek a modern nyugati világot tárják elénk Gilbert & George szociológiai környezetén keresztül, feltérképezve a lakói együttélése és interakciói által keltett feszültségeket.
A képeket különböző faji és társadalmi háttérrel rendelkező fiatalok népesítik be, elkendőzött muszlim nők, és persze Gilbert & George, olykor maguk is maszk mögé bújva, máskor bombaszerű nitrós palackokba bugyolálva, különféle álruhákban, időnként darabokra szaggatottan. Modern urbánus világunkat járják körül, ahogyan egész művészeti pályájuk során tették. Lebilincselő és közvetlen módon nyúlnak olyan témákhoz, mint a halál, a remény, az élet, a félelem, a szex, a pénz, a faj és a vallás.

A kiállításhoz egy katalógus is kapcsolódik, amelyben Michael Bracewell regényíró és kritikus átfogó esszéje olvasható.

Külön köszönet a Thaddaeus Ropac Galériának.

További infók

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu