Archív
Mikor:
szeptember 26, 2018 @ 8:00 du. – 11:00 du.
2018-09-26T20:00:00+02:00
2018-09-26T23:00:00+02:00
Hol:
A38 Hajó
Budapest
Petőfi híd
1117 Magyarország
Mennyi:
3900 - 4900 Ft

 

Az ezredforuló utáni skandináv vintage rock hullám egyik legnagyobb sikerzenekara, a két év szünet után újjáalakult Graveyard végre Budapesten! A visszatérő lemezével először Magyarországra látogató, bluesban és a hetvenes évek pszichedeliájában kiteljesedő zenekar a Bombusszal lép fel az A38 Hajón, szeptember 26-án.

A skandináv rock and roll időtlen erejég aligha kell bemutatni 2018-ban a  rockzene szerelmeseinek: a The Hellacopters, a Backyard Babies vagy a  Gluecifer időtlen hagyatéka mellett üdítően hatott az ezredfordulót követően az olyan vintage zenekarok kiteljesedése, mint a Witchcraft  vagy épp a Graveyard. Miközben a jelenség nemzetközi hullámmá válhatott –  amivel olyan zenekarok emelkedhettek fel, mint a Blood Ceremony, a Blues Pills vagy a Kadavar -, a Graveyard is hamar kinőhette az  undergroundot, és SXSW-s koncertjét követően hamar a Rolling Stone  hasábjain, valamint a Clutch és a Soundgarden előtt találhatta magát. Hangzásviláguk alappillére az az időtlen alázat, ahogy mai  gondolkodással nyúlnak vissza a hetvenes évek bluesos, pszichedelikus  hangzásaihoz, és ahogy a dalok is oszcilloszkópszerűen váltakoznak, úgy a  zene lüktetése is folyamatosan formálódik. Negyedik nagylemeze, az  Innocence & Decadence után a Graveyard sajnos feloszlott belső  nézeteltérésekre hivatkozva, ám két évvel a csend után 2018-ban végre új  lemezzel rukkol elő az új dobossal visszatérő zenekar, hiszen Axel  Sjöberget Oskar Bergenheim váltja a Peace dalain. A 10 új dalt tartalmazó lemez a Nuclear Blast gondozásában jelenik majd meg május  végén, és az új dalokat szeptemberben mutatja be a zenekar hazai  rajongóinak, első magyarországi klubkoncertjén.

A Graveyard vendége a szintén svéd Bombus lesz, ami még tíz évvel  ezelőtt, 2008-ban alakult meg hobbiprojektként, azonban a Burst  feloszlását követően, Jonas Rydberg belépésével a zenekar teljes  gőzerőre váltott. Hangzásukban a klasszikus heavy metalt és hard rockot  elegyítik, második nagylemezük, a The Poet and the Parrot pedig már a  Century Media gondozásában jelenhetett meg. Jonas sajnos a lemezt  követően ki is szállt a zenekarból, őt azonban az az Ola Henriksson  váltotta, aki a Troubled Horse-ban és a Witchcraftban is mindmáig aktív –  ez azonban egyáltalán nem lassított a zenekaron, akik szeptemberben  végre Budapestre látogatnak.

Jegyárak:
– elővételben szeptember 25. éjfélig: 3900 Ft.-
– a koncert napján és a helyszínen: 4900 Ft.-

Jegyvásárlás

facebook event

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu