Archív
Mikor:
május 18, 2018 @ 9:00 du. – május 19, 2018 @ 5:00 de.
2018-05-18T21:00:00+02:00
2018-05-19T05:00:00+02:00
Hol:
Toldi mozi
Budapest
Bajcsy-Zsilinszky út 36-38
1054 Magyarország
Mennyi:
2400 Ft

 

Budoku és a Super Italo Hungary bemutatja
ITALO DISCO LEGACY filmvetítés és party

│►Italo Disco Legacy – magyarországi mozipremier

Toldi Mozi nagyterem
21.00-22.30

A modern könnyűzene egyik legérdekesebb zárványműfaja az italo disco, mely Olaszországban született a nyolcvanas évek elején, a dallamos olasz pop, az angolszász new wave és az akkori szintetikus diszkóhangzások sajátos elegyekéntt. Az italo rövid időn belül meghódította Európát, miközben átszivárgott Amerikába, ahol fontos láncszemet jelentett a house és techno kifejlődésében. A divatja a kilencvenes évekre lecsengett ugyan, de a kultusza világszerte tovább él, az utóbbi években pedig kifejezetten menőnek számít. Egyedülálló, ugyanakkor kevéssé ismert, méltatlanul mellőzött, ellentmondásos megítélésű irányzat, már csak ezért is érdemes felfedezni – ebben segít az olasz születésű, Berlinben élő Pietro Anton hiánypótló filmje.

Az Italo Disco Legacy megszólaltatja a műfaj korabeli kulcsfiguráit és mai elkötelezetteit – köztük olyan neves dj-ket, mint DJ Hell vagy The Hacker – egyaránt, ezáltal nemcsak az italo disco különös történetét veszi végig, de bemutatja jelen idejű vonatkozásait is. Az archív bejátszásokkal, klip- és tévéfelvétel-részletekkel tűzdelt film remekül összefog mindent, amit az italo discóról tudni érdemes, így tökéletes kalauz mindazoknak, akik most ismerkednek a műfajjal, az elhangzó sztorik, anekdoták révén ugyanakkor az italo-fanatikusok számára szintén kihagyhatatlan.

Az Italo Disco Legacy világpremierét a berlini Berghain klubban tartották idén januárban, számos világváros (Amszterdam, Brüsszel, Helsinki, London, Milánó) után május 18-án Budapesten látható a film, egyetlen vetítésen a Toldi Moziban. Külön öröm, hogy a vetítésen jelen lesz a rendező, így a film után lehetőség nyílik rövid közönségtalálkozóra.

A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

│►Italo Disco Legacy party

Toldi Klub
23.00-05.00

Az Italo Disco Legacy bemutatója utáni partin a film címének megfelelően az italo disco öröksége kerül terítékre, a műfaj nyolcvanas évekbeli színes és izgalmas klasszikus korszakának legjava mellett a mostani irányok felé is elkalandoznak az est fellépői. CODAZZI egyenesen az italo disco szülővárosából, Milánóból érkezik élő műsorral, mely ellenállhatatlanul ötvözi az italo-hagyományokat a dallamos synthwave stílusjegyeivel. Az egyik legsokoldalúbb, legelismertebb hazai dj, CRIMSON egy csak erre az alkalomra válogatott space italo szettel készül, a szinti- és lemezgyűjtő GALACTIC JACKSON ismét szabad utat enged ragadós italo-imádatának, a fel- és levezetésről pedig Budapest egyetlen italo disco bulisorozatának házigazdái, d’ENDRE és HIFI NYUSZI gondoskodnak. Balla balla!

Codazzi (IT) – live set
Crimson – special italo set
Galactic Jackson
d’Endre + Hifi Nyuszi (Super Italo)

JEGYINFORMÁCIÓK:

Mozijegy + party: 2400 Ft
Jegyek kaphatók a Toldi Mozi jegypénztárában és honlapján. Online jegyvásárlás itt.

Party belépő (23.00 után): 1400 Ft (csak a helyszínen)

facebook event

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu