Archív
Mikor:
május 19, 2018 @ 7:30 du. – 10:30 du.
2018-05-19T19:30:00+02:00
2018-05-19T22:30:00+02:00
Hol:
A38 Hajó
Petőfi híd
budai hídfő
1117 Magyarország

 

Áprilisban jelenik meg a második nagylemezünk Some Got Saved címmel a Pongo Pongo Collective gondozásában, amit barátainkkal, a Bluesbreaker, a HANØI és a T O U C H társaságában ünneplünk majd az A38 Hajón.

Előrendelés
Time Stands Still
Abandoned Kingdom

Két évvel a The Wolf You Feed után a érkezik a Some Got Saved, ami a rendszerváltásról és annak utóhatásáról szól. Az album kilenc új dala a vasfüggöny feldarabolása óta felnőtt nemzedékről és nemzedéknek íródott, akik keresik a helyüket a világban, csalódnak, keresnek, menekülnek, és akik rákényszerülnek arra, hogy otthonuktól távol kezdjenek új életet. Az első kislemez, az Abandoned Kingdom a Recorderen, a Visions Magazine felületén és az Idioteqen, a második, a Megáll az idő című Gothár Péter film által ihletett Time Stands Still a Lángoló Gitárok és a No Echo felületén debütált még márciusban. A borítót a katalán Branca Studio készítette, aki a Queens of the Stone Age-nek, a Foo Fightersnek, a Tribulationnek vagy a Converge-nek, Grave Pleasuresnek is csinált már pólótervet, artworköt, a felvételek pedig a SuperSize Recordingban zajlottak, Dexter vezénylésével.

Márciusi Aurórás koncertje után máris visszatér Budapestre új lemezével az ukrán Quicksand, avagy a kijevi Bluesbreaker! A kilencvenes évek post-hardcore-ját, stoner rockját és grunge hangzásvilágát újragondoló zenekar már a Palais Ideal dalaival tér vissza az A38 Hajó fedélzetére, ami kétségkívül az idei év egyik legfontosabb európai hardcore/punk kiadványa lett.

Legutóbbi, ötszámos kiadványával a debreceni HANØI eddigi legkiforrottabb lemezét jelentette meg, aminek dallamvilágában éppúgy megjelent az ezredfordulós hardcore/punk, mint a magyar punkkultúra gyökerei és az a szenvedélyes hozzáállás, ami a Látóképek atmoszféráját is meghatározta. Nem véletlen, hogy a Csak egyszer éltünk az Index 2017-es toplistáján is a 10. helyig jutott a stáb kedvenc hardcore/punk kiadványaként: ahogy az sem véletlen, hogy napjaink egyik legmeghatározóbb hazai zenekara a Hanoi.

És ha a Hanoi az egyik legmeghatározóbb, akkor a T O U C H kétség kívül az egyik legizgamasabb itthoni friss hardcore/punk zenekar, akik a Rearrangement dalaival nemcsak az InEffect évzáró toplistájáig, vagy a Straight and Alertig jutottak, de a Defeaterrel is turnézhattak, a lemezen pedig vendégként a TruexColours frontembere, Olivier is közreműködött. A kelet-európai Lion of Judah még nagy dolgokra hivatott, és már most is mindannyian büszkék lehetünk rájuk.

A program megvalósítását a nemzetközi tehetségek mobilitását segítő Kreatív Európa projekt, a Liveurope, valamint a Budapesten kívüli zenekarok fővárosi koncertezéseit támogató Hangfoglaló Program támogatja.

facebook event

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu