Archív
Mikor:
január 15, 2018 @ 7:00 du. – 10:00 du.
2018-01-15T19:00:00+01:00
2018-01-15T22:00:00+01:00
Hol:
Refuge
Budapest
Kertész u. 48
1073 Magyarország

 

A Szövegaláfestő órarendje a jó öreg A-hét/B-hét vonalát követi, egyszer az éterben, egyszer élőben.

Minden második hétfőn ismert írókkal, költőkkel hallgatjuk meg kedvenc lemezüket élőben, beszélgetünk a dalokról, a zene életükben betöltött szerepéről, az irodalom és zene kapcsolatáról.

Ezen a hétfőn Győrfi Kata költő egyenesen Bukarestből érkezik hozzánk, hogy megmutassa kedvenc lemezét, hoz felolvasni egy kis meglepetést is. Gyertek el, hallgassuk meg együtt a Refuge kényelmes kanapéin!

Kérdez: Décsy Eszter, a NOWmagazin.hu főszerkesztője.
Kezdés: 19:15

A váltás vasárnapokon fiatal írók és költők olvasnak fel a Tilosban DJ Sanyi zenei imprójára, lessétek meg a további programokat itt.

Tavaly rendhagyó és stílusteremtő programsorozatot indított a legkellemesebb hétfő estékre a FISZ Fiatal Írók Szövetsége, ami igen gyorsan népszerű hétindító kikapcsolódássá vált. Természetesen az új évben is folytatódik, új szerzőkkel, új lemezekkel. Hallgassunk együtt irodalmat és zenét!

A tavasszal nyílt Refuge igazi kulturális és gasztronómiai menedék a Kertész utcában, ahol minden második hétfő estén az irodalom és zene fúziójáé lesz a főszerep. Az órarend a jó öreg A-hét/ B-hét vonalát követi jövőre is, ám egy apró változással.

Az egyik héten vasárnap délutánonként a FISZ beveszi a Tilos rádió stúdióját, ahol DJ Tilos Sanyi zenei improvizációval fest fiatal költők és írók szövegei alá. Megannyi remek novella és vers kiállta már a stúdiópróbát, hallgassátok ti is vasárnaponként 13:30-tól 15:00-ig. Idén először Szerényi Szabolcs olvas majd nagysikerű első kötetéből, az Éhségből január 7-én, őt Kopcsányi Lilla mély, bensőséges versei követik majd január 21-én.

A váltás hetek hétfő estéit töltsük együtt a Refuge-ban! Ismert írók és költők hozzák el rengeteg agyalás után kiválasztott kedvenc lemezüket, hogy együtt hallgassuk meg velük, és közben elmeséljék, milyen a kapcsolatuk a zenével, miért éppen az adott lemezt hozták el, és hogyan hatnak a dallamok az írásaikra. Babiczky Tibor, Peer Krisztián, Totth Benedek, Potozky László és Dragomán György után az évet Győrfi Kata költő indítja január 15-én, aki egyenesen Bukarestből érkezik a kényelmes fotelekbe, hogy saját zenéiről meséljen. Februárban pedig Zilahi Anna és Fehér Renátó ingerli a füleket és nyílik meg egy új oldaláról.

A lejátszógombot megnyomja és kérdez Décsy Eszter, a NOWmagazin főszerkesztője.

Szerényi Szabolcs
Győrfi Kata kedvenc lemeze
Kopcsányi Lilla
Zilahi Anna kedvenc lemeze
Fehér Renátó kedvenc lemeze

A műsort és a programsorozatot támogatja a FISZ Fiatal Írók Szövetsége, a NOW Books & Music és a NOWmagazin.hu.

facebook event

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu