Archív
Mikor:
május 17, 2018 @ 7:00 du. – 10:00 du.
2018-05-17T19:00:00+02:00
2018-05-17T22:00:00+02:00
Hol:
A38
Petőfi híd
budai hídfő
1117 Magyarország
Mennyi:
800 Ft

 

A Riba Gergely által vezetett TAMIREL zenekar a Pink Floyd és a Porcupine Tree art/psychedelic rock vonalát követve, műfajában Magyarországon egyedülálló zenei irányzatot képvisel. A ‘You And The World’ – bár hivatalosan a zenekar második albuma, – mégis inkább elsőnek nevezhetnénk, hiszen a tavaly megjelent ‘In Acoustic Sessions From The Rose Hill Studios’, nem más mint a most megjelenő lemez számainak akusztikus változata. Az új albumról két számot már ismerhet a közönség, ugyanis a 2016-ban klippel debütáló ‘Somedays’ és a tavalyi úgy szintén klippes ‘All Seasons In The Sky’ már hallgathatóak egy ideje.

A ‘You And The World’ eredetileg a ‘The Dark Side Of The Mood’ címet kapta volna, ez alatt a munkacím alatt íródott és készült a lemez több mint 5 éven keresztül. Az album zeneileg és szövegileg is koncepciózus jellegű. Központi témája végig követi, hogy egy mély depressziós állapotból, hogyan képes az egyén kitörni és boldogságot lelni az élet által adatott egyszerű örömökben.

A felvételek zöme a Zengőkert Studióban készült Bánházi Gábor kezei alatt. Érdekesség, hogy a lemez keverése itthon elsőként, kizárólag napenergia felhasználásával készült.

Vendégek:
The Psychocean
Powerpop egyenesen a Pszichóceán mélyéről. A The Psychocean zenekar 2017. végén alakult Szőke Olivér (ének,gitár), Szanyi Ákos (szintetizátor), Vilmányi Márk (basszusgitár) és Balázs Flórián (dob) közreműködésével. Rögtön alakulásuk második hetében a Petőfi Rádió Saját zenéd c. műsorának győztesei lettek, Running with the Devil c. dalukkal. Zenéjüket a powerpop és a pop-punk címkéi közé sorolják. Az elmúlt hetekben látott napvilágot első videoklipjük (Madame Heroin) és első kislemezük (A Plafonon túl) is.

Ghost Toast
A Ghost Toast egy kísérletzős, instrumentális prog/postrock zenekar zenéje átlépi mind a műfaji, mind a földrajzi határokat. A zenekar 2017-es lemeze, az Out of This World a finn Inverse kiadónál jelent meg és számos pozitív újságcikk, kritika méltatta a világ minden táján, a magyar zenei portálok pedig Hangsúly díjra is jelölték az év albuma kategóriában.
A zenekar viszonylag ritka koncertjeinek jellegzetes kísérője a koncepcióhoz szorosan illeszkedő háttérvetítés is. Tíz éves fennállásuk óta először játszanak Budapesten!

Jegyvásárlás

facebook event

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu