Archív
Mikor:
április 13, 2017 @ 8:00 du. – 11:55 du.
2017-04-13T20:00:00+02:00
2017-04-13T23:55:00+02:00
Hol:
Kuplung
Budapest
Király u. 46
1061 Magyarország

Zenekarok:
Pregnant Whale Pain
Alone in the Moon
The Hellfreaks

Belépő: Ingyenes
Kezdés: infók hamarosan

Budapest egyre menőbb zenei élete nemcsak a brit hangzású gitárzenéktől hangos mostanában, hiszen a 90-es évek amerikai stílusú keményebb rockzenéje is kezd gyökeret verni a hetedik kerületben. Ugorjunk együtt előre pár évtizedet a múltban, és cseréljük dühre a nagyvárosi pszichedelikus kábulatot!

A fellépőkről röviden: az estét nyitó Alone in the Moon egy rockmetal trió, mely a punk nyersességét ötvözi a hard rock vonzó közhelyeivel és túlzsúfolt dalszövegekkel. Debütáló konceptalbumuk a Collection of Great Generational Anthems egyfajta Y generációs coming-of-age lemez: a tinédzserkor és a social media előtti világ mementója – egyúttal tisztelgés a 90-es és a kora 2000-es évek mainstream rock/metal zenéje előtt: a Nirvana-tól a Deftones-ig, a Kyuss-tól a Radiohead-ig, a Korn-tól a Tool-ig, 1991-től 2003-ig.

Az este legkülönlegesebb fellépője a nemzetközileg jegyzett @THE HELLFREAKS , akik végre Budapesten is tiszteletüket teszik. A zenekar két sikeres albumot, többmilliós nézettségű videókat és külföldi turnékat hozó psychobilly korszakát hátrahagyva, 2016-os Astoria című lemezével sutba dobta a teátralitást a karcos és szociálisan érzékeny punk kedvéért. Ha a The Pretty Reckless-nél dühösebbet és a The Distillers-nél nyersebbet szeretnél hallgatni, akkor ők lesznek a te zenekarod!

A Pregnant Whale Pain jobb híján csak experimental metal zenekarként definiálja magát, szerényen azonban elhallgatják, hogy a legjobb minőségű thrillerek kiszámítatlanságával vetekedő zenei őrületet a scene egyik legjobb énekesének érzelmi hullámzása milyen remekül tartja össze. 2014-es első nagylemezük nemzektözileg is pozitív visszhangra talált, és mára a világ legkülönbözőbb országaiban (de főleg Észak-Amerikában és az Egyesült Királyságban) tartózkodó, lelkes rajongótábort tudhatnak magukénak, melyet legújabb, élőben ezen a koncerten debütáló BLANK c. kiadványukkal terveznek tovább növelni.

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu