Archív
Mikor:
február 23, 2017 @ 8:00 du. – február 24, 2017 @ 1:00 de.
2017-02-23T20:00:00+01:00
2017-02-24T01:00:00+01:00
Hol:
Kuplung
Budapest
Király u. 46
1061 Magyarország

 

PETER KOVARY AND THE ROYAL REBELS
A Peter Kovary & The Royal Rebels a NEO korábbi gitáros/énekesének, Kőváry Péternek az új bandája. A zenekar bemutatkozó albuma február 20.-án jelenik meg, így ez a Kuplungos buli a csapat lemezbemutató koncertje is egyúttal. Az album nyitódalához (It’s A Riot) elkészült a banda második klipje, ez a nóta egyébként bekerült a 2017. évi eurovíziós válogató, A DAL legjobb 30 felvétele közé. A zenekar márciustól turnézni indul, az itthoni klubbok mellett fellépnek Ausztriában, Olaszországban, és Csehországban is. A Peter Kovary & The Royal Rebels zenéjében ötvöződik a 60-as 70-es évek klasszikus rock, blues-rock zenéje , a 90-es évek, 2000-es évek retro rock vonulata, egy kis southern rock ízzel megfűszerezve, de természetesen mindez mai köntösbe öltöztetve, úgy ahogy a stílusában hasonló vintage/retro rockerek teszik manapság.

THE TROUSERS
A 2006 óta aktív budapesti garázsrock/hardrock banda stílusa 2010-es SOUL MACHINE című lemezükön kristályosodott ki, amit valahol a klasszikus, 70-es évekbeli kemény rock and roll és a 2000 utáni garázsrock metszéspontjaiban lehetne elhelyezni. A lemez Fonogram-jelölést kapott, akárcsak a 2013-as FREAKBEAT, amin vendégszerepelt egyik legnagyobb példaképük, a svéd NICKE ANDERSSON (ex- THE HELLACOPTERS, IMPERIAL STATE ELECTRIC). Eddigi utolsó anyaguk a 2015-ös MOTHER OF ILLUSION a hazai sikerek mellett a világ számos országban kapott rendkívül pozitív kritikákat; ennek folytatása ez év második felében várható. A hazai klubok és fesztiválok mellett játszottak/játszanak Európa számos városában Koppenhágától Berlinen át Prágáig, kísérték a Tankcsapda vagy a Supernem mellett a Black Stone Cherryt (USA), az Atomic Bitchwax-ot (USA) a Peter Hook & the Lights-ost (UK), a The Blue Van-t (DK), a Peter Pan Speedrock-ot (NL), a Barb Wire Dolls-t (GR) és a Honky-t (USA) is. A mostani koncert különlegessége, hogy a zenekar 2006 óta stabil dobosa és stúdiósa, Csészi (Cs.Szabó Zoli) utolsó koncertjét játssza a zenekarral a Kuplungban; a jövőben mint producer és hangmérnök támogatja a The Trouserst.

RIVER OF LUST
Erdős Szabolcs (gitár) és Almási Tamás (dob) 2013-ban kezdtek próbálni. Vízióik erős pszichedéliával, mély blues gyökerekkel, nyersen és rágósan ütnek, ahogy a legkevésbé sem számítanánk. A stoner nihilt egyáltalán nem palástoló duó 2014-ben kérte fel Galambos Dorinát a vokál és billentyű szekció betöltésére.
Erdős súlyos riffjei erős szorításban tartják Almási lebegő atmoszféráját, Galambos pedig nem rest csúcsra járatni a hármast, amelyet Mészáros Áron támogat bőgőn. A bass függetlenítése egy féktelen atmoszférát teremtett, amelyből kialakult a ROL-ra jellemző élő, improvizatív hangkollázsok harmóniája.
A ROL-ban működő kémia kisebb zsongást okozott a klubszférában, amelyre a Trillion, a Grand Mexican Warlock, és az ÉK mellett a Get Your Gun és a Deep Purple is jól reagált.

facebook event

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu