Vasárnapi Hidratáló

Vasárnapi Hidratáló

Nov 23

vvv2

Folytatjuk a vasárnapi másnapjainkat kedvenc zenéinkkel, és megmutatjuk nektek is, hogy nektek is jól teljen a vasárnap délelőtt. Ma úgy néz ki utazni fogunk kicsit, és a reggeli éhségtől elindulunk a jó kis pihenős délutánig. Jó lesz!

Önkifejezés kerekasztala: balett vs. tetoválások

Önkifejezés kerekasztala: balett vs. tetoválások

Nov 22

cím (forrás pinterest.com)

Balett cipő, tánc és csillogás a kislányok vattacukorból szőtt álma. A balett táncosok a tökéletesség eszményképét testesítik meg, ebből adódóan igen ritkán fordul elő, hogy mind ezt egy lapon emlegessük a tetoválásokkal, a bőrre vart megmásíthatatlan jelekkel, pedig nem is áll a kettő olyan messze egymástól, mint gondolnánk.

Megérkezett a Hey Honey első része – Episode 1 kritika

Megérkezett a Hey Honey első része – Episode 1 kritika

Nov 21

IMG_1859 - 2

Még tavasszal jött a hír, hogy vége a Nemjucinak. Nem sokkal később pedig Németh Juci (akit azelőtt az Anima Sound Systemből és a Budapest Bárból is ismerhettünk) bejelentette, hogy egy  teljesen új zenei világban mozgó projektbe kezd bele Matisz Flórával. A Hey Honey az idei Fishing on Orfűn mutatkozott be, és a napokban meg is jelent első kislemezük, az Episode 1.

Szeresd, edd, mert BRGR!

Szeresd, edd, mert BRGR!

Nov 20

Nem is oly rég, mikor épp a Király utcában faltam a jól megérdemelt pizzámat – hisz annyi a szeletező arrafelé, mint a lassan már fel sem tűnő kutyaürülék a járdaszegélyek tövében -, könyöklök az utcafront felé, amikor is látom ám, hogy a szemközti oldalról egy kicsiny, de hívogató BRGR felirat kacsingat rám. Ekkor gondolkoztam el rajta, hogy én miért is nem próbáltam még ki őket. Valóban nem sok kifogást tudtam felsorakoztatni magamban, hiszen ez már a harmadik üzletük, ami mellesleg nem is oly rég nyílt meg. Visszakacsintottam hát és engedtem a kísértésnek.

Tökéletesség városról-városra! Foo Fighters: Sonic Highways

Tökéletesség városról-városra! Foo Fighters: Sonic Highways

Nov 19

sonichighways1

Dave Grohl és csapata újra egy nagy dobással rukkolt elő. Ahogy már írtuk, új lemezt készített a Foo Fighters, és a folyamatot egy iszonyatosan jó sorozatban be is mutatta. Az album érdekessége, hogy a zenekarnak ez a nyolcadik lemeze, amit nyolc város nyolc stúdiójában rögzítettek, és az említett azonos című sorozat mutatja be a Sonic Highways készítését. Azt hiszem, erre lehet azt mondani, hogy tökéletesen meg van tervezve. Egy iszonyatosan jó marketing fogás, vagy csak tényleg ennyire szereti Dave a zenetörténetet? Ki tudja, a lényeg, hogy a lemez és a sorozat is összességében király lett!

“Fuck you Combichrist” – COMBICHRIST, WILLIAM CONTROL @ A38

“Fuck you Combichrist” – COMBICHRIST, WILLIAM CONTROL @ A38

Nov 19

P1270781

Andy LaPlegua és csapata már sokadik éve teszi tiszteletét kis hazánkban, mi pedig lassan már visszatérő vendégként üdvözölhettük újra a Combichristot hétfő este az A38 színpadán. A közönség sorait szép számmal gyarapították a hazai underground elektronikus stílusok legváltozatosabb megjelenésű képviselői, akik a fekete számtalan árnyalatát magukra öltve készültek az év egyik legnagyobb tombolására.

Top 5 tetkó és ami mögötte van – Zagyvai Gábor

Top 5 tetkó és ami mögötte van – Zagyvai Gábor

Nov 18

NOW_1421

Sokat beszéltünk már arról, hogy szerintünk milyenek a tetoválások és a művészek, mi mit gondolunk a munkáikról, de még sosem kérdeztük őket, mi áll egy-egy minta hátterében. Ezennel egy új sorozatba kezdünk, amiben maguk a művészek mesélik el, mit szeretnek egy-egy tetoválásban. Az első részben Zagyvai Gábort kerestük meg, nevével már biztosan találkoztatok itt nálunk is. Gábor nemcsak tetovál, ő a bodymodification hazai szaktekintélye. Lássuk, mik a kedvenc munkái.

Zenei legenda tér vissza, ma jelenik meg a Sexepil új lemeze

Zenei legenda tér vissza, ma jelenik meg a Sexepil új lemeze

Nov 17

sexepil1_2014

Kezdetben volt a punkzene, még a 70-es évek elején, messze tőlünk, a vasfüggöny szerencsésebbik felén. Sok év csúszással, de azért áttörte a határokat és végül csak megjelent nálunk is. Érdekes zenetörténeti csemege a punk hazai fejlődése, irányai, alakulása, és ritka pillanat, hogy egy zenekar alapítása után 32 évvel új anyaggal jelentkezzen, szinte a semmiből előbukkanva. Izgalmas nap ez a mai, itt az új Sexepil nagylemez, a Your Scream is Music!

Vasárnapi hidratáló

Vasárnapi hidratáló

Nov 16

vasárnapi hidratáló

Igen kemény hétvégén (héten) vagyunk túl, tökéletesen megérdemlünk egy kis másnaposkodást. Fejfájást kímélő zenéket raktunk össze a hétvégi bulianyagból válogatva. Maradjatok ágyban, hallgassunk zenét!

Skindred robbant az Akváriumban – 2014.11.14.

Skindred robbant az Akváriumban – 2014.11.14.

Nov 15

NOW_7838

Hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy ötödszörre láthattam élőben a Skindredet, igazából csak tegnap este körvonalazódott bennem. Nagyon! Az itthon méltatlanul kis ismertségnek örvendő walesi zenekar az egyik legjobb koncertzenekar a világon – elfogultság és túlzás nélkül. Egyszerűen csak megy nekik, zsigerből jön, hogy levigyék a fejed, és ezt tegnap is becsülettel megcsinálták.

„Négyen négy különböző stílust kedvelünk, és ezt próbáljuk összegyúrni.” – V.U.K. Interjú

„Négyen négy különböző stílust kedvelünk, és ezt próbáljuk összegyúrni.” – V.U.K. Interjú

Nov 14

IMG_0081

A V.U.K. azaz a Volume Under Kontroll, igazi családi vállalkozás. A zenekar tagjai a Fekete-testvérek, István (akit sokan ismerhetnek a The Carbonfools-ból), János, Zoltán és Mátyás. Múlt heti koncertjük a Szilvuplé-ban is ehhez mérten volt felszabadult, pörgős és igazi örömzenélés. Sőt, még egy interjúra is futotta a fellépés előtt.

Crobot: Something Supernatural

Crobot: Something Supernatural

Nov 13

1966791_840446445975519_7049851458822782944_n

A Crobot az a banda, ami már az első számával megfogott. A pennsylvaniai csapatban akkora energia lakozik, hogy az egész földet le tudnák vele tarolni. A banda négy tagja Brandon Yeagley (ének), Chris Bishop (gitár), Jake Figueroa (basszusgitár) és Paul Figueroa (dob) úgy tudják összekeverni a funky, a blues és a rock különböző árnyalatait, ahogy kevesen a mai világban. 2012-ben The Legend of the Spaceborne Killer néven mér kiadtak egy albumot, idén pedig megjelent a Something Supernatural című új korongjuk. A szörnyek, koponyák és az űr esszenciája árad a lemezből, igencsak király lett!

Tudtad?

Csak a like ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

×