Friss klip: Fish! – Nyomot hagy

Friss klip: Fish! – Nyomot hagy

Oct 31

 

Új klippel jelentkezik a Fish!, amit a Konzervzene Nyomot hagy című számára forgattak, íme a frontember, Krisztián kommentje a videóhoz:

Édes zöld melankólia… Mark Lanegan Band – Phantom Radio kritika

Édes zöld melankólia… Mark Lanegan Band – Phantom Radio kritika

Oct 31

10632701_947950181888995_5454195354487511496_n

Már régen írtam külföldi lemezről, és mivel nemrég megjelent Mark Lanegan új albuma, gondoltam megérdemel pár sort. Mark már kezdetektől a stoner világ egyik meghatározó figurája, énekelt már a Queens Of The Stone Age vendégeként, és több szóló projektje is sikeresen száguld a sivatag poros sztrádáin. Phantom Radio címen a most megjelent új lemeze is ezt a stoner és blues stílusjegyekkel átitatott vonalat viszi tovább, viszont itt már sokkal több fűszer is beleszóródott ebbe az egyvelegbe, így sikerült egy igazán érdekes és kellően elszállós lemezt összehoznia. Mondhatnám akár azt is, hogy Mark Lanegan zenéje maga az igazi kortárs rockzene.

NOWmagazin podcast – Kedvenc ünnepünk a Halloween ;)

NOWmagazin podcast – Kedvenc ünnepünk a Halloween ;)

Oct 30

 

Összeültünk egy kis csevegésre Halloween alkalmából horrorfilmekről, zenékről, visszatérő Hiperkarmáról és Gumizsiráfról, na, meg ami csak úgy eszünkbe jutott. Íme a NOWmagazin első podcastje, hallgassátok szeretettel!

 

Az elhangzó dalok:

Sötét dalok egy titokzatos francia hölgyről – S O N Y A: Celine Gibassier

Sötét dalok egy titokzatos francia hölgyről – S O N Y A: Celine Gibassier

Oct 29

sonya vinyl cover

Sokáig tartott, mire Korbucz Sonya és zenekara összerakta bemutatkozó kislemezét, de megérkezett, íme a Celine Gibassier a S O N Y A-tól. Egyszámos projektként indultak a Kitchenfloorral, de már akkor sem értettem, hogy gondolhatták ezt komolyan. Túl jól átgondolt és túl profin összerakott munka volt ahhoz, hogy utána csak úgy intsenek egy pát. Közel egy év kellett ahhoz, hogy összerakják ezt az 5 számos EP-t, hallgassuk meg, hogy megért-e ennyit várni.

Kikerekedett szemekkel – Tim Burton filmje érkezik Margaret Keane-ről

Kikerekedett szemekkel – Tim Burton filmje érkezik Margaret Keane-ről

Oct 28

bigeyes1

A minap futottam bele egy hosszú interjúba Margaret Keane-nel, ami eszembe juttatta, hogy Tim Burton munkássága hamarosan egy újabb (feltehetően mester-) művel bővül. A festőnő és férje, Walter Keane életét feldolgozó Big Eyes premierje december 25-én lesz az USA-ban, hozzánk januárban érkezik, hacsaknem ugyan az a huzavona lesz a hazai bemutatóval, mint legutóbbi filmjénél, a Frankenweenie-nél. De tételezzük fel, hogy zökkenőmentesen ideér a film, úgyhogy nézzétek meg a trailer-t és elmondom, miről is fog szólni.

Paprikasprével fújták le a bulit

Paprikasprével fújták le a bulit

Oct 27

10744546_701189119978144_435225729_n

Kis csúszással, utolsóként kezdett a Dürer Kert kistermében október 24-én a Faminehill. A 2013-ban alapított, melodic hardcore-t játszó kazincbarcikai zenekarnak ez volt a második fellépése a helyszínen. Nem csoda, hogy visszahívták őket, hiszen a hazai metál szcénában nem is tudnánk olyan zenekart említeni, amellyel összehasonlítható a Faminehill világa. A fiúk egyébként eddig egy EP-t (The Heart Is The Strongest Bone) és két single-t tettek le az asztalra, illetve a hírek szerint első nagylemezük felvételeire is készülnek.

Ingyen letölthető az új Marilyn Manson dal!

Ingyen letölthető az új Marilyn Manson dal!

Oct 27

manson

 

Friss szerzeménnyel lepte meg közönségét Brian Hugh Warner, ismertebb nevén Marilyn Manson. A Third Day of a Seven Day Binge tegnap, a BBC Radio 1 Rock Show-jában debütált, helyi idő szerint este kilenckor, és rögtön ezután ingyenesen letölthetővé is vált a MarilynManson.com-on.

Vasárnapi hidratáló – jobb, mint az őszi eső!

Vasárnapi hidratáló – jobb, mint az őszi eső!

Oct 26

vasárnapi hidratáló

Rakjuk félre egy kicsit a szokásos metálkodós ébresztőket és másnaposkodjunk újra valami mással. Beütött az ősz, esik, hideg is van, meg még vasárnap is, húzzuk magunkra a takarót és hallgassunk zenét! Én most éppen ilyesmit fogok egy jó könyv mellé.

Pussz

“Meg kell szűnnie a felelőtlen gyereklétnek” – Leander Rising: Öngyötrő track by track

“Meg kell szűnnie a felelőtlen gyereklétnek” – Leander Rising: Öngyötrő track by track

Oct 25

541525_10151416427948463_1839133164_n

Két évvel a bemutatkozó lemez után (Szívidomár) a napokban megjelent a Leander Rising új lemeze. Az Öngyötrő már nem elsősorban Köteles Leander és Vörös Attila munkája, Jozzy (gitár) és Budai Béla (dob) is sokkal nagyobb teret kapott rajta, és ez nagyon jót tett a daloknak. Nagyon egységes, izgalmas lemezt született így. A dalokról az énekes-frontember, Leander mesélt nekünk – track by track.

The Feast and the Famine – kinn a második Foo Fighters dal is!

The Feast and the Famine – kinn a második Foo Fighters dal is!

Oct 24

 

Említettük már nektek, hogy a Foo Fighters újabb dobása, hogy HBO-s sorozatot csinálnak az új lemezük készítéséről. A Sonic Highways névre keresztelt lemez novemberben érkezik, addig a már futó azonos című sorozat kelti a feszültséget és lassanként csepegtetik nekünk a dalokat. Vasárnap jelent meg az első, a Something from Nothing, és még melegen itt a The Feast and the Famine is, hallgassátok meg!

Marilyn Manson vs. Lady Gaga = új In This Moment klip

Marilyn Manson vs. Lady Gaga = új In This Moment klip

Oct 23

 

Az ötödik, Black Widow című lemezére gyúró In This Moment most hozta ki a lemez beharangozó videóját a Sick Like Me-hez. Mit is mondjunk, a zene nem egy nagy megfejtés, főleg a zenekart ismerve, de néhány igen húzós riffet, dob és basszustémát. A klip főszereplője természetesen az egész zenekart hátán cipelő énekesnő, Maria Brink. Bandával vagy anélkül, Brink rendszeresen szerepel a nemzetközi tetováló magazinok címlapjain, 2009-ben  a magyar Tattoo Magazin is vele csábította az olvasókat. A lemezen egyébként vendégszerepel majd a Five Finger Death Punch énekese, Ivan Moody is. Ti várjátok már?

Kontraszt, zene, Anton Corbijn

Kontraszt, zene, Anton Corbijn

Oct 21

björk-corbijn2

A múltheti Ian Curtis/Joy Division hír kapcsán villant be Anton Corbijn neve. A külföldön nagyon ismert és keresett fotós, rendező munkái valahogy elkerülik itthon az emberek figyelmét, pedig biztos, hogy belefutottatok már legalább néhányszor. Legújabb filmje, a Depeche Mode Live in Berlin november 17-én kerül bemutatásra itthon DVD formájában, de rengeteg izgalmas zenei vonatkozású film és videoklip köthető a nevéhez, portréfotóiról nem is beszélve. Lássuk, ki is ő valójában!

Tudtad?

Csak a like ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

×