Vége a nyárnak – Planet of Zeus @ R33, 2014.08.31.

Vége a nyárnak – Planet of Zeus @ R33, 2014.08.31.

Sep 01

NOW_1179

Vége a nyárnak. Esik az eső és sötét is van. Ráadásul az iskolakezdés ténye is valamilyen megfoghatatlan oknál fogva ugyanannyira depresszál, mint amikor mélynövésű koromban az első szeptemberi hétfő reggelen realizáltam, hogy az iskolatáska még mindig ott van, ahova júniusban dobtam és a kötelező olvasmányok sem olvasták ki magukat.

Most kezdődött a Burning Man. És a fene egye meg, már megint nem vagyok ott. Helyette fejembe húzott kapucnival megyek a Stoner Rock Blog által szervezett kis zajolásra az R33ba, ahol hazánk kavicsrokkerei mellett göröghoni komák is riffelgetnek, és közben azon gondolkozom, hogy ennyi sivatag nekem is jár.

Vasárnapi Hidratáló

Vasárnapi Hidratáló

Aug 31

vvv2

 

Hű alattvalóink, és mindenki aki épp olvassa a magazint, elkezdjük a vasárnapi másnaposkodást némi zenével. Minden héten bemutatunk nektek négy videót, lesznek benne újak, lehet régebbi is, vagy ahogy kedvünk szottyan. Tudom ajánlani másnaposoknak, későn ébredezőknek, főzéshez, evéshez, vagy csak az idő eltöltésére. Tekerd fel a hangerőt, nyisd ki a szemed, majd mi feldobjuk a napod!

plar

DROW – Sludge/Death Nyírbátorból

DROW – Sludge/Death Nyírbátorból

Aug 29

a1989495747_10

Van egy olyan érzésem manapság (ami itt az elmúlt 1-1,5 évet jelenti), hogy divat lett metálos körökben a sludge/doom vonallal próbálkozni. Ezt személy szerint nem tartom bajnak, hiszen ezen a vonalon mozgok javarészt én is és így lehet egy stílust meghonosítani, viszont amikor már a sokadik banda sokadik hasonló számát hallgatom meg, akkor azért felmerül a kérdés, hogy kell-e ez nekünk vagy inkább hagyjuk meg az amerikaiaknak. Olvasd tovább és kiderül!

Zamárdiban mindig esik – Strand 2014 beszámoló

Zamárdiban mindig esik – Strand 2014 beszámoló

Aug 28

_MCS3708

A tavalyi minta alapján idén is egy jól megküldött siófoki prolisétány-partival megelőlegezve érkeztünk meg idén a Balaton Sound Strand Fesztivál bejáratához Zamárdiban, hogy meglessük, mennyit változott a helyzet a tavalyihoz képest. Első benyomásra nem sokat.

Friss klip: Cloud 9+ – I.N.Y.T.

Friss klip: Cloud 9+ – I.N.Y.T.

Aug 28

 

Eddig sem ment rosszul a szekér a Cloud 9+ srácainak, de a fesztiválszezont megelőző Nagy-Szín-Pad hatalmas trigger volt nekik a nyárra, óriási bulikat nyomtak mindenhol, ahol jártak. A nyarat pedig hogyan is zárhatnák jobban, mint egy új klippel. Az I.N.Y.T. (I Need Your Time) videóját Puskás Peti rendezésével készítették, és ellentétben az előző Lights. A dal és a videó is nagyon bejön! Karcosabb, hangulatosabb, izgalmasabb és sokkal kevésbé direkt energiaitalreklám. Adja. :) Csekkoljátok!

Ha a számláló nullára áll – The Zero Theorem

Ha a számláló nullára áll – The Zero Theorem

Aug 27

 

Terry Gilliam újra a rendezői trónprotézisébe ül és onnan mesél nekünk elalvás előtt. Hogy mifélét? Csak a már megszokott sötéten gótikus disztópia fantáziáiból kapunk egy nagyfröccsöt. A Brazil és a 12 majom után itt a harmadik felvonás, a The Zero Theorem.

Egy kellemes ebéd Diánál, vendégvárás otthon – M2M: minimumból a maximumot

Egy kellemes ebéd Diánál, vendégvárás otthon – M2M: minimumból a maximumot

Aug 26

NOW_9885

Hallottatok már lakáséttermekről? „Föld alatt” bujkáló titkos gasztronómiai csodákról? Állítólag egész sok ilyen van. Diát nemrég ismertem meg egy felolvasóesten, beszélgetni kezdtünk és meghívott ebédelni. Nem is akármilyen ebédre. Az elképesztően sokoldalú és kreatív építész lány ugyanis imád főzni, jókat, sok emberre. El is mentünk hozzá egy vasárnap délután, apró lakásában már minden asztalnál ültek barátok, ismerősök. Előkerült az étlap, amit bármelyik étterem megirigyelne, nem volt könnyű választani. Ő pedig a miniatűr konyhájában tüsténkedett.

Sold for Evil @ Budapest Park, 2014.08.22.

Sold for Evil @ Budapest Park, 2014.08.22.

Aug 25

NOW_0760

Talajt rengető metál dübörgött pénteken kora este a Parkban, ismét meglátogatott minket a Sold for Evil.

Mother’s Cake – Off The Beaten Track #5: Soul Prison

Mother’s Cake – Off The Beaten Track #5: Soul Prison

Aug 23

 

Az funk elemekkel tűzdelt progresszív rockot játszó Mother’s Cake live session videókkal rukkolt elő mostanában. Márciusban már láttuk őket a hajón, az este nagy meglepetése és szerelembe esése volt a koncert. Ezért aztán már nagyon vártuk, hogy újra halljunk valamit, és most itt ez a sorozat, aminek eddigi darabjait sorban bemutatjuk nektek. Íme az ötödik, a Soul Prison. Hallgassátok!

Kamerán túl is homályosan – Frank kritika

Kamerán túl is homályosan – Frank kritika

Aug 22

frank-movie-poster-michael-fassbender

 

Ebben az évben nem láttam még olyan megosztóra sikerült filmet, mint a Frank. Az biztos, hogy aki szereti Wes Anderson elvarázsolt, kissé infantilis filmvilágát, az Lenny Abrahamson filmjét is imádni fogja, melyet ugyanaz a szórakoztató/idegesítő indokolatlanság leng be, mint az Édes vízi életet, vagy a Grand Budapest Hotelt. Aki nem kedveli az ilyet, és szereti, ha egy filmnek akár nehezen is, de mégis jól körülhatárolható üzenete van, az kerülje el a Franket, de messzire.

Mother’s Cake – Off The Beaten Track #4: Invisible

Mother’s Cake – Off The Beaten Track #4: Invisible

Aug 22

 

Az funk elemekkel tűzdelt progresszív rockot játszó Mother’s Cake live session videókkal rukkolt elő mostanában. Márciusban már láttuk őket a hajón, az este nagy meglepetése és szerelembe esése volt a koncert. Ezért aztán már nagyon vártuk, hogy újra halljunk valamit, és most itt ez a sorozat, aminek eddigi darabjait sorban bemutatjuk nektek. Íme a negyedik, az Invisible. Hallgassátok!

Gyorsjelentés a 2014-es STRANDról!

Gyorsjelentés a 2014-es STRANDról!

Aug 21

NOW_9959

Úgy ám, lent vagyunk a Strand Fesztiválon! Az idő bár hűvös, de megkegyelmezett, nem szakadt ránk az ég. A szervezés viszont ismét hagy maga után kivetnivalót, jópár óra sorbanállást kellett végigszenvedniük azoknak, akik a kezdése akartak bejutni.

Tudtad?

Csak a like ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

×