Archív

IMG_3851

Az utóbbi időben Budapesten egyre több helyen üti fel a fejét egy Fűrészes utánérzetű szórakozási forma, a szabadulós játék. Már jó ideje kacérkodtam az ötlettel, csupa jót hallottam a dologról, és nemrég meghívást kaptunk egy játékra a Dessewffy utcai Escape Zone barlangjába. Becsuktak, a másodpercek pörögtek, és pumpálódott az adrenalin. A NOWmagazin stábja a labirintusban…

 

Az igazi titkokat persze nem szabad majd elárulnom, álljon itt a lényeg. A játék lényege, hogy becsuknak egy jó sötét földalatti labirintusba, aztán jussál ki, mindezt egész pontosan 60 perc alatt. Falat bontani persze nem ér, a “kulcsok” ott hevernek körülöttetek, csak meg kell találni. Kezünkbe nyomtak egy darab voki tokit, hogyha valakinek mégis sikongatni támad kedve, akkor ebbe tegye.

 

Őszintén szólva először egy kicsit gagyinak és hatásvadásznak tűnt a dolog; fóliafalak, horrorfilmes zenei aláfestés, aztán igen hamar regresszáltunk és kezdtünk izgulni, vajon tényleg megtaláljuk-e a kijáratot, aztán időben megoldjuk-e a többi feladatot. Kerestünk, agyaltunk, összedolgoztunk vagy csak fejetlenül kolbászoltunk a jelek között.Voltak nehezebben és könnyebben megoldható rejtvények, és az is szépen ki van emelve, hogy hol nem kel keresni semmit, avagy hova nem érdemes nyúlni. Mielőtt még valaki bele akarná passzírozni a verejtéktől csatakos mutatóujját a konnektorba.

 

Escape-Zone-Labirintus-press-photo-03

Komolyan mondom, nagyon élveztük a dolgot! Ráadásul sikerült is teljesíteni a feladatot 60 percen belül, amiért cserébe lefotózták a boldog mosolyunkat.

 

Nem tudom, mi a varázsa a játéknak (csapatmunka? Fűrész feeling? rejtélyek? időkorlát?), de zseniális ötlet. A feladatok nagyon jól átgondoltak és jól kivitelezettek, van, amelyik tényleg kihívást jelent, van, ami pedig kifejezetten vicces. Annyira beleéltük magunkat, hogy egyikünk a végén (játékon kívül) még a mosdóból is el akarta hozni a kulcsot. :)

 

Jelenleg az Escape Zone-nak 2 pályája van, egészen véletlenül mi a könnyebbet próbáltuk, úgyhogy meg is beszéltük gyorsan; hamarosan visszamegyünk a másikat is megnézni. Könnyed délutáni időtöltés, jó téma az utána legurított sörök mellé. Tervezik egy harmadik pálya elkészítését is, szóval uzsgyi, foglaljatok helyet és éljétek túl! Jó lesz! ;)

 

Elérhetőségeik:

escapezone.hu

facebook.com/escapezonegame

+36 30/692 6399

info@escapezone.hu

.

EZ_plakat 2014 - Magyar

Megosztom.

Szólj hozzá