Archív

billy010

A legendás Billy Idol először fog koncertezni Kolozsváron, 2014. június 30-án, a Kolozsvár Arénában.

 

A különc művészt minden bizonnyal nem kell bemutatni. Billy Idol a punk úttörőjeként kezdte, majd nemzetközi sztár lett, utánozhatatlan stílust képviselve a mainstream zenében, és immár három évtizeden keresztül márkanév tudott maradni. Az eredeti punk-rocker azzal vívta ki hódolói tiszteletét, hogy sok idővel ezelőtt megtalálta a módját annak, hogy evergreen darabok révén bevezesse az arrogáns punk attitűdöt a mainstream pop és rock zenébe.

 

A rosszhírű Bromley Contingent együttesnek volt a tagja, imádta a Sex Pistols zenéjét, majd a népszerű brit Generation X punk zenekar énekese lett, 1976-tól egészen a zenekar felbomlásáig, 1981-ig. Ezután Amerikában próbált szerencsét. Itt kezdett el együtt zenélni a zseniális gitárossal, Steve Stevensszel, ami jelentős zenei sikereket hozott. Ettől kezdve Billy slágert sláger után hozott ki, közöttük volt a “Rebel Yell,” “White Wedding”, “Dancing With Myself”, “Flesh For Fantasy“, “Hot In the City”, “Eyes Without A Face“, “Cradle of Love“, és sok más szám.

 

Idol ugyanazzal a lelkesedéssel indul útjára 2014 nyarán, és lehetőséget nyújt a különböző korosztályt képviselő rajongóinak, hogy együtt énekeljenek vele egy olyan showműsor keretén belül, ahol elhangzanak majd az összes slágerei. Együtt fog zenélni vele a gitár kétségtelen mestere, Steve Stevens, aki saját maga is egy élő legenda.

 

Billy Idol 2014 októberében fogja bemutatni a “Dancing with myself” című önéletrajzi könyvét, valamint első, 2005-ben készült stúdióalbumát.

 

„Billy Idol a nemzetközi rock egyik legfontosabb képviselője, világszerte tartott koncertjei közismertek azáltal, hogy a művész óriási energiát és lelkesedést közvetít a nézők felé. Erőteljes személyisége, karizmája és szőke haja olyan ismertető jegyek, melyek fergeteges koncertet ígérnek június 30-án a Kolozsvár Arénában”nyilatkozta Decebal Cotoc, az Amprenta Advertising reklámügynökség igazgatója.

 

Online jegyvásárlás

 

.

billy020

Megosztom.

Szólj hozzá