Archív

Nem lesz ez egy bonyolult írás.

Kezdjük egy vallomással: az este kiszámíthatatlansága és szerteágazósága miatt a középső, Middlemist Red-koncertről teljesen lemaradtam, így sajnos itt róluk nem esik majd szó, képek viszont készültek. Mindenképp jövök nekik egy koncertbeszámolóval.

A The Punch azonban megvolt. Először hallottam őket, és azt kell mondanom, hogy tökéletes előzenekar voltak: felspannolták a közönséget, remek hangulatot csináltak annak ellenére, hogy alig egy-két tucat ember előtt kezdtek el játszani. Zenéjük kicsit countrys és rockabillys beütésű, de közben mégis hamisítatlan, pszichedelikus rockzene, mely már így, elsőre is remek koncertélményt nyújtott. Kíváncsi leszek, mire lesznek képesek egy nagylemez keretein belül. Mivel láthatóan baráti viszonyban vannak az este fő produkciójával, nagyon belsőséges, baráti légkör alakult ki, és ez még egy lapáttal rátett az élményre.

NOW_1774

A Néhai Bárány lemezbemutatóját bölcsen az est legvégére rakták: addigra a hangulat már tényleg az egekben volt, így lehetett, hogy olyan extatikus légkör uralkodott el a nézőtéren. Az új, Kapcsolatok című lemez teljes felhozatala mellett a 2011-es Egyenes nagy részét is megkaptuk, sőt, egy-két dalt a 2007-es első anyagról is; szóval volt min leizzadni. A hangosításért külön dicséret jár, remekül szólt, és a számok katarzis-pillanatait is szépen kiemelte a hangtechnikus. Az Emlék össznépi eléneklése is ilyen volt, na meg persze az is, amikor Burucs Szabi néhai bárányos óvszereket dobott a közönség soraiba.

A Néhai Bárány új albumára itt külön nem térek ki; aki kíváncsi, olvassa el a lemezkritikát ugyanitt.

Várom a következőt.

Bertalan Balázs

fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:

Magánbuli mindenkinek! The pUnch interjú

Újra itt a nyáj! – Néhai Bárány lemezkritika

Megosztom.

Szólj hozzá