Archív

A relatív páratartalom 72%. A levegő hőmérséklete folyamatosan csökkent, hóvirágok kezdték bontogatni szirmaikat a Park zöld gyepén. Hogy-hogy nem késve érkeztünk, de nem eléggé, a “vendégként” fellépő második előzenekar, az Akela ugyanis még pont játszott egy darabig. A hidegre ellen kívülről egy fekete sállal, belülről mexikói folyékony arannyal próbáltam védekezni, ami után a közérzetem ugrásszerűen javult. Ja, és az Akelának is vége lett, izgatottan vártuk Leanderéket.

Lézengés egy sörrel, nézelődés, várakozás, hideg, még egy tequila, aztán egyszer csak végre Leander és Jozzy dörgő hangja visszhangzik mindenhonnan, bele is csaptak az Only Girl-be egyből. Első körben két dolog is nagyon furcsa volt. Bárhogy néztem, a dobok mögött bizony nem Béla csücsült. A fülemet is erősen hegyeztem, és bárhogy próbálkoztam, még jóindulattal sem tudtam volna azt mondani, hogy hallom Jozzy gitárját és ez elképesztően zavaró volt. Szerencsére a második számra – Félőlény – megjött a gitár, teljes volt a hangzás és taroltak vele.

Bélára visszatérve, ő elment turnézni. Helyette Jankai Valentin dobolt, aki amúgy a Blind Myself-ben játszik és figyelemreméltóan jó dobos. Ráadásul csinálja a showt is rendesen. Nem tudom, hány száz dobverőt hozhatott a koncertre, de szórta őket, mint bolond a lisztet.

Az Öngyötrőhöz beszállt basszerozni Csóka Laci, és maradt is a következő Hóvirágra is, akkor már Kállai Ernő társaságában. Nem tudom, ki hogy van vele, de egyszerűen nem tudom megszokni, hogy ennyire szépen hegedüljön valaki. A karomon folyamatosan föl-le szaladgált a libabőr. A ráadásban, ami majdnem olyan hosszú volt, mint maga a koncert, volt még egy vendégük a zongoránál, Szebényi Dani, akit a Jozzyval közös String Theory-ból már igen jól megismertünk.

A hűvös körülmények ellenére forró volt a hangulat, dörgött a rock rendesen. Volt pár technikai baki és a srácokat is láttam már egy leheletnyivel összeszedettebbnek, de ezt laza profizmusból megoldották, és ennyi. A settlistet nagyon jól felépítették, megvolt a feszültségfokozás és a katarzis(ok), szépség és nyersség, egyszóval azt kaptuk az arcunkba, amit várhatunk tőlük: dörgő rock zenét a javából.

Décsy Eszter

fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:

Indul a Leander Rising turné – Interjú Köteles Leanderrel

Friss klip: String Theory – Éteri genezis

FISZ Tavaszi tárlat és String Theory a Rohamban

.

Megosztom.

Szólj hozzá