Archív

10157397_10152316880337378_968400807_n

A 2006-ban alakult texasi supergroup, a HELLYEAH  idén jelentette meg a negyedik albumát Blood For Blood címmel. 2014 januárjában jelentette be először a banda az új albumot, amit Bob Zilla helyett a Bloodsimple basszerosával, Kyle Sandersel kezdtek rögzíteni, a csapatból még kilépett Greg Tribett gitáros is, így egy gitárral lett felvéve a lemez. A csapat a 2007-es lemezén még igazi tökös déli paraszt metált játszott groove beütéssel, ám mára ez megfordult. De szót se többet, nézzük a korongot.

 

A Blood for Blood (Sangre por Sangre) címadó, első számként tarol. Erre készült az első klip is. Már itt is látszik, hogy nem a megszokott, déli redneck metált kapjuk az arcunkba, hanem inkább egy keményebb groove őrületet. A végén Tom szólója, az egészen egy korona, szuper. A régebbi lemezeken nem preferálták nagyon a szólókat, pedig kell az ide. A második szám a Demons in the Dirt egy igazi riffelős, bólogatós nóta lett. Ebbe kicsit bele lett csempészve a horror, industrial stílus az effektekkel. Az ezután következő Soul Killer egy kis felüdülést jelent a laza énekkel, de itt sem maradhat el persze a durvulás. A Moth sokkal lassabb, líraibb kifejezésű, középtempós összeborulós nóta. Élet, halál, álmok és tervek.  A Cross to Bier-ben előkerül Chad klasszikus gyors mondóka stílusa, gyors és rettenetes.

 

 

A DMF – szerény tippelésem szerint Die Motherfucker – egy nagyon erős, odamondós és pörgős szám. Nekem ez lett a kedvencem. Tetszik benne az a húzós gitártéma. Magával ránt, majd kiköp. A Gift nagyon klasszikus groove nóta, de a szóló, és a gitártémák benne érdekessé teszik. Észrevehetően több hangsúly fektetődik a gitárra, a szólókra. Egy gitárral dolgoznak most ezen a lemezen, így technikásabb, rafkósabb a gitáros.  Ezután újabb pár nyugis perc következik a Hush társaságában, énekelünk karöltve egy fesztiválon az életről és egyebek. A Say When egy húzós hardcore nóta, pattogós dob, üvöltés, és tempó, de durván. A Black December hallatán a Mudvayne jut eszembe, klasszikus tempó, dallamosabb ének, mégis kemény az egész. Nagyon jó! Tökéletes levezetés.

 

Tökéletes album, egy tökéletes évben. Nagyon szuper lett, nekem a kedvenc lemezem lett tőlük. Alig várom, hogy a Fezen nulladik napján lássam őket. Gyertek ti is, jó lesz!

 

Zsirmon Norbert

Kapcsolódó:

DÉLI METÁL A FEZEN-EN

 

 

Megosztom.

Szólj hozzá