Archív

Elérkeztünk a fesztivál utolsó napjához is. Eddig minden szuper volt, a fellépő bandák miatt ebben a napban bíztam a legkevésbé, de nem panaszkodhatok, végül is szuper lett ez a nap is.  Aztán vége, tegnap indulás haza. Ilyen volt a FEZEN utolsó napja…

Apey and the Pea kezdett a No Wave sátorban, rövid tömör és halálos koncertet csaptak a srácok, szokásokhoz híven. Nyak nem maradt mozdulatlan, őket pedig a Grand Mexican Warlock követte. Aztán kisebb pihenő után megnéztük az angol Alestorm-ot. Nagyon jól nyomják a kalóz metált. Én kicsit több folk elemre számítottam, de összességében jó volt. Utánuk rögtön a Skid Row ugrott színpadra, szó szerint! Nem ismertem a zenekart előtte, így nem is volt semmi elvárásom feléjük, úgyhogy pozitívan csalódtam. Amerikában még mindig értenek a zenéhez. A csapat mondhatni motoros rockot, heavy metalt játszik, viszont akkora energiával, hogy leesik az ember álla. Nekem nagyon tetszett, el tudtam volna képzelni, hogy egy izomautóban teperek a 66-os úton és közben ők nyomják mellé a zajt. Tökéletes párosítás.  Ezek után egy nagyobb stílusváltással belestünk a Cloud9+ műsorába. Meg kell hagyni, nem az én stílusom amit ők játszanak, viszont oda tudnak csapni rendesen. Levezetésképpen, pedig már csak beültünk a Fezen Klub kertjébe, ahol a Ska-Pécs szolgáltatta a talp alá valót.

NOW_7928

A fesztivál összességében nekem nagyon tetszett, viszont volt benne pár dolog ami nagyon nem. A fő probléma, hogy kevés az árnyékos hely. Értem én, hogy napon a sör is jobban üt, persze ha nem vizezett, de azért lehetett volna több árnyék is. Volt egy olyan érzésünk, hogy kevesebben vannak mint tavaly, de lehet hogy csak jobban volt elosztva a fesztivál területe, mivel most csak a külső kemping rész volt kialakítva. Így egy kicsit családias hangulata volt az egésznek.  Viszont ami engem a leginkább bosszantott, az az áramforrások hiánya volt. Az oké, hogy a fesztivál területen csak mobiltöltő állomások vannak, viszont a press sátorban elfért volna pár konnektor.

Sikerült több étket is kipróbálnunk és ami a legjobban tetszett, az a Hungaro Bisztro kínálata volt. Az ár-érték arány rendben volt. Mi rablóhúst próbáltuk és a Snitzlit, ami rántott tarja csíkokból és sült burgonyából áll, BBQ szósszal a tetején. Amiben viszont nagyot sikerült csalódni, az egy amerikai hamburgeresnek hirdetett étkezde volt. Nem tudom mi volt benne az amerikai, de a félig sült olcsó húspogácsa biztosan nem, pedig majdnem egy ezresért többet vártam.

Tehát összességében király volt, laza és családias jelleggel, jó fellépőkkel és sok sörrel. Utolsó este már nem igazán lehetett kapni alkohol mentes innivalót, de sebaj, megoldottuk. :) Jövőre is megyünk, gyertek ti is!

Zsirmon Norbert

fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
FEZEN 2014 #1 – Mocskos egy eső volt. HELLYEAH!
FEZEN 2014 #2 – Tarja hidegen
FEZEN 2014 #3 – Te is hallgatsz IGNITE?
FEZEN 2013 – összefoglaló

Megosztom.

Szólj hozzá