Archív

NOW_8453

A Die Antwoord név egyet jelent a “zef” jelzővel, ami szó szerint azt jelenti, alapvető stílus. Ez egy dél-afrikai stílusirányzat, ami a modern elektro és az afrikai törzsi zene keveréke. Egy olyan energikus elegyet alkot már 2008-óta, hogy nem tudsz egy helyben állva maradni. A csapat most másodszorra járt Magyarországon, először a Szigeten játszottak, s most a Parkot vették célba, egy fergeteges rave-rap élmény  reményében, ahogy mi is tettük.

 

Ahogy kezdődött  a bemelegítő zene, mi is a színpad elé mentünk meglesni, mi lesz itt. Értem, hogy hergelni kell a közönséget, hogy szuper legyen a parti, de egy idő után már sok lett belőle, több mint tíz percig csak zajok cikáztak a levegőben. Aztán végre berobbantak, Ninja és Yo-Landi egy atombomba energiájával futottak végig a színpadon. Aki pedig a második számnál a közönségbe ugrik, az előtt le a kalappal.

 

Sosem ismertem rendesen a Die Antwoord zenéjét, így nem sok elvárással mentem el rá. Iszonyat pozitív élmény volt, nagyon bejött az egész hangulat. Ahogy, egy jó barátom mondta egyszer, tök mindegy miről van szó, ha van benne rock and roll életérzés, akkor én bírom. Itt ugyanaz volt a sztori, volt benne rendesen “veretés”, tökös volt és kemény. Innentől tele van rock and rollal. Rájöttem, hogy a rave egy jó dolog. A koncert közepe felé még egy igazi nagy seggű afrikai csaj is betopogott a színpadra és olyan módon rázta, hogy az elmondhatatlan. Fel is volt konferálva szépen! Az egyszerűbb szövegeket még a közönséggel is énekeltették és ugráltattak mindenkit. Mit is mondhatnék még? Repült felfújható óvszer, volt sok érdekes arc, s ez egy szuper buli volt. Afrikai seggeket mindenkinek! And fuck your rules…

 

Zsirmon Norbert

fotó: Zsiga Pál

.

Megosztom.

Szólj hozzá