Archív

10606317_763724093670551_271247017610240800_n

Emlékeztek még a hetvenes évek egyik nagy filmjére, a Száguldás a Semmibe című klasszikusra? Igen, akkor szuper! Ha nem sebaj hallgasd végig ezt a kislemezt és megtudod az érzést. A VL45 lemeze pont ilyen, dögös, izmos, és hasít. Nem is hiszem, hogy  jobban le tudnám írni nektek ezt az érzést amit ez a 3 szám ad, de azért megpróbálkozok vele.

 

A budapesti VL45 zenekar nagyjából 5 év után tér vissza újra közénk egy új kislemezzel, és videóval. A magát BBQ metál (hivatalosabb formában szerintem drive rock) stílusféleségbe beazonosító csapat nemrég jelentkezett az új kislemezükkel, melynek címe Too Late lett. Az eltelt öt év alatt nem sokszor hallottunk a srácokról, volt pár koncert s persze gondolom sok munka a kislemez kapcsán. Szerintem megérte megvárni ezt az öt rövidke évet. Jó dalokat hoztak nekünk össze a srácok.

 

Amikor elkezdtem hallgatni nekem az első szám intrója miatt a QOTSA Song for the Deaf albuma jutott eszembe, mivel ott voltak ilyen rádió szerű kezdések. Olyan ez a zene amit autózás közben tudok elképzelni magamnak, igazi bólogatós kormányszorítós riffekkel. Nem bonyolult, nem nagyon kell figyelni rá, viszont pont annyira király hogy ébren is tart. Tökéletes. Az első szám a Not That Kind magában viszi az igazi amerikai életérzést. Benne van egy hosszú út, egy igazi amerikai izomautó, s persze a teperés az úton a naplementébe. Már-már annyira tökéletes lenne hogy hű! Erre a számra készült az első videó is.

 

 

Ezt a vonalat viszi tovább a Seven Seas című tétel is. Itt kicsit már dinamikusabban repesztünk a sztrádán, egyenlő tempó, utazó sebesség. A gitár téma nagyon megfogott ebben a számban, a döngölése miatt nagyon ott van benne a Rev Theory szájíz, s ehhez még az énekstílus is hozzárak egy benzinfröccsel. A kedvencem viszont az utolsó szám a Too Late, ami egyben a lemez címadó dala is lett. A laza lüktetése miatt itt már érezni lehet rendesen a stoner elemeket. Itt már az utunk végére érkezve kicsit pihenősebb a figura, lazább és dögösebb. Nagyon tetszik ez a szám. Nagyon szuper album lett, mindenkinek csak ajánlani tudom. Amit még fontosnak érzek megemlíteni, az a borító ami Stonino Bosco keze munkája, nagyon szép lett.

 

Élőben is nagyon kíváncsi vagyok már a srácokraFejszaggatós lesz abban biztos vagyok. Még egy ideig ezt fogom hallgatni az biztos, tegyétek ti is! Bonts ki egy sört, tekerd fel a hangerőt és élvezd! Hell Yeah!

 

Zsirmon Norbert

Kapcsolódó:

APEY AND THE PEA @ SHOWBARLANG, 2014.05.16. – INTERJÚ A KÉSZÜLŐ LEMEZRŐL

APEY AND THE PEA LEMEZBEMUTATÓ, VENDÉG: GRAND MEXICAN WARLOCK, NÉHAI BÁRÁNY @ A38,2014.07.18.

THE SOUTHERN ORACLE, INTERJÚ AZ ÚJ LEMEZRŐL

 

Megosztom.

Comments are closed.