Archív

inga7-2

 

“Ha el tudjuk képzelni ahogy az Alföld végtelen hullámzó síkságaira Twin Peaks esői hullnak, máris hallhatjuk az ingaóra hangját.” Ha valaki ilyet mond egy zenéről, még jó, hogy kíváncsi leszek. A sokáig csak feldolgozásokat játszó Inga most mozgásba lendült és összeraktak egy valamire való kislemezt. Hallgassunk bele!

 

A zenekart felépítő egyenlet A és B összetevős, azaz Toroczkay András és Balázs. A zene 80%-ban inkább B (gitrár), a szöveg 77,8%-ban A (basszus, ének). Hogy ezt hogyan számolták ki, azért érdekelne… A kislemez dalait hosszú ideje csiszolgatták már, aztán tavaly ősszel bevitték az LV Hangstúdióba, ahol Keszei Krisztián szárnyai alatt és Fejős Ádám (dob – Tej, Kabala Baby) segítségével virtuális lemezre vésték.

 

Többször is meghallgattam az EP-t egymás után, pedig már elsőre megtetszett. A zene gyökerei tagadhatatlanok, de nem is akar több lenni, mint ami. Nyers és karcos, ami nagyon jól áll az alapvetően grunge-os hangzásnak. Mindemellett egy szó jutott eszembe: aranyos. És itt elsősorban a szövegekre gondolok, amik kifejezetten jók! A Bevezetés című intro után az album erősen indít a Napraforgókkal, ez nagyon hallgattatja magát és az utána következőket is, bár a figyelmem ezután elsőre egy kicsit elkalandozott. A Lemerülsz viszont, címével ellentétben nagyon magasra emeli újra az egészet, talán ez jön be a leginkább.
Hallgassátok egyben, jó lesz!

 

Décsy Eszter

Kapcsolódó:

A jég hátán is… Kabala Baby interjú

 

Megosztom.

Comments are closed.