Archív

NOW_1539

Nem is oly rég egy napsütéses délutánon történt, miután egy rövid forgatás után rendre megéheztünk, hogy csapatunk hölgy tagja ajánlott falnivalót, méghozzá nem is akármit, egyenest egy burgerezőt. Dicséretes választás, aminek nem lehet nemet mondani, avagy magazinos falás a Burger Bisztróban.

 

Kétségtelen, hogy a választásban közrejátszott, hogy éppen arrafelé múlattuk az időt, hisz Columbo és kedves kutyájának bronzba öntött másától csak egy karnyújtás az Újpesti rakpart. Itt egyből meg is jegyezném, hogy bár a kilátás a Margitokra remek, ám mégis kissé a perifériára szorult a hely, hiszen a járókelők nagy része bizony nem erre tart, hanem marad a körúton. Nah, de láttunk már rosszabbat és végül is a burgerért jöttünk nem pedig a járókelőkért, szóval koncentráljunk a lényegre.

 

Tizenkét darab állandó termék sorakozik az étlapon a burger címszó alatt, ezenkívül még akad itt néhány szendvics, burrito, desszert és napi leves. De már csak a hely neve miatt sem volt kérdés, hogy mivel is fogunk aznap behatóbban megismerkedni. A klasszikusabbnak nevezhető Sajt&Bacon kapásból több érdeklődő voksát is elnyerte, érthető okokból, hiszen a neve már majdnem mindent tartalmaz, ami elég a boldogsághoz. Kapásból jár egy bónusz pont azért, mivel a felszolgáló első kérdése az, hogy hogyan kérjük a húspogácsát. Sok-sok médium a válasz, illetve akad egy bátor is a csapatban, aki véresen kedveli. Majd gyorsan csatlakozott még egy Magyaros, valamint egy Kéksajt és egy BBQ fedőnevű kollega is a rendeléshez. Az étkek két kanyarban érkeztek meg, ami egyrészt érthető a hirtelen leadott rendeléseink száma miatt, másrészt kicsit talán túlságosan is izgató nézni a társaság felét amint éppen a friss meleg burgerét falatozza… Sebaj, az előjáték is része a dolognak, többedmagammal becsülttel kivártam a második hullámot. A jó munkához pedig, mint tudjuk, idő (is) kell.

 

NOW_1541

Mivel nagy egységben és összetartással vetettük bele magunkat az említett drágaságok elfogyasztásába, ezért sorakozzanak hát fel a tapasztalatok és élmények is hasonlóképen.

 

Norbi: Az én bacon és sajt burgerem nagyon finom volt, viszont a hús szerintem lehetett volna fűszeresebb. A burgonya jó volt, pont eltalálták az ízvilágot. Szóval összességében 10/8. Plusz adhatnék még egy pontot a kiszolgáló srác jófejsége miatt.

 

A kiszolgálás mellett nekem is ki kell állnom, üdítően friss, közlékeny és érdeklődő a fiatalember, csak így tovább!

 

Balázs: Bár nem rendelkezem túl nagy kulináris tájékozottsággal, de nekem ízletta magyaros. Egyszerű, de nagyszerű volt, ahogy az egy burger esetében szerintem egyáltalán nem baj. A lecsó is adta rajta. A húst jól (nem) sütötték meg és ez szerintem az első hely itthon ahol mertek (tényleg) nyers húst adni, ez abszolút pozitív. A káposztasali mondjuk szerintem nem volt túl jó, viszont a kiszolgálás nagyon szimpatikus és ez sem utolsó szempont.

 

A káposztasaláta valóban egy érdekes, újító jellegű próbálkozás, mivel lila káposztából készült. Személy szerint nekem nem volt vele problémám, ám való igaz, hogy nem is estem hanyatt tőle. Illetve itt egy újabb plusz pont a kiszolgáló személyzet számlájára.

 

Pali: Kezdem talán a végén. Egyáltalán nem voltam éhes, de volt annyira finom, hogy simán bebírtam nyomni az egész tálat. Ezek után furcsának tűnhet, hogy majdnem mindenbe bele tudok kötni, de én már csak ilyen maximalista ördög vagyok. A legtöbb helyen valamelyik tartozék nagyon rossz. Itt minden 80 százalékos volt, és ez sokkal jobb eset. A buci kalácsos jellegéhez képest nem volt édes, hála a jó égnek, ellenben kissé száraz volt, egy kis plusz pirítás sokat segített volna rajta. Illetve a húsba egy kis plusz só meg bors, mert nem igazán éreztem az ízét (cserébe állagra kiváló). Tudom stílusfüggő, de a coleslaw-t meg lehetne próbálni nem lila káposztából is. A “BBQ szószt” nem igazán értettem. Bár szólt a srác, hogy nem füstölt, inkább édeskés szószuk van, azért ez az enyhén mézes ízvilág meglepett. Nem volt rossz, csak nem éreztem, hogy köze lenne bármilyen BBQ szószhoz. De lehet, hogy én vagyok műveletlen és valahol Texas szívében ilyen a jó. Na, de, hogy valami jót is mondjak, az uborkát alapvetően nem szeretem a burgerben, de ebben olyan finom volt, hogy öröm volt ráharapni. A krumpli is kiválóra sikeredett, annyi sütést és fűszert kapott, amennyi kell neki. Ha arra járok ebédidőben, avagy randi közben biztos benézek még!

 

NOW_1538

A randiburger jó ötlet, bár nem biztos, hogy minden hölgy szívéhez megnyitja az utat egy véres marhaszelet. Ellenben a krumpli mellett szintén ki kell állnom, mivel valóban remek volt, talán az egyik legjobb krumpli, amit az utóbbi időben volt szerencsém kóstolni.

 

Eszter: Fanatikus sajtfogyasztó vagyok, nem volt kérdés, hogy a burgerem fő profilja ez lesz. Nagyon vacilláltam a Philly szószos (sajt alapú házi szósz) és a kéksajtos között, végül az utóbbi nyert – sült zöldségek VS intenzív ízvilág. Legközelebb majd erőt veszek magamon, mert az ananászos is piszkálta a fantáziámat. De a lényeg: meglepően hamar került elém a gondosan felépített burger torony, benne egy masszív jóindulattal szelt sajttégla. A buci kicsit édeskésebb, mint ahogy én szeretem, a hús lehetett volna intenzívebben fűszeres, de összhangban volt minden mindennel, a sajt merész és nagyon finom benne, szóval imádtam. A krumplikarikák pont kellemesen fűszeresek, és a meglepetésszerű lilakáposztasaláta, bár a kéksajtos ízvilághoz annyira nem passzolt, fantasztikus volt, nagyon bejött!

 

Csapatunk hölgytagja végül védelmébe veszi a káposztasalátát is. Itt jegyzem meg, hogy a valóban méretes sajtszelet láttán, amivel az ő burgerét dekorálták, nekem meg ahhoz jött meg a kedvem, így legközelebb biztosan kipróbálom.

 

Összességében azt kell mondjam, hogy egy nagyon jót ehettem a Burger Bisztróban. Való igaz, hogy talán egy csipetnyi fejlődés és változtatás még itt-ott elférne az étkeken, hogy egy igazán kiváló és felejthetetlen burgerré fejlődjenek, ám az irány remek és mivel egy idén nyitott, és láthatóan kísérletező kedvű helyről van szó, ezért az én bizalmamat abszolút elnyerték. Nem mellesleg pedig van pecsétgyűjtős hűségkártyájuk is, amivel bizonyos számú burger elfogyasztása után jár egy grátisz.

Szabó Tamás

fotó: Zsiga Pál

.

NOW_1537

Megosztom.

Comments are closed.