Archív

NOW_2418

A tetováló szakma már itthon is igen széles skálán mozog, akár a stílusirányzatokról, akár magához a tetováláshoz kapcsolódó járulékos dolgokról beszélünk. Ne menjünk messzebb a VIII. kerületnél, ott például olyan tetoválószalont találunk, ahol kizárólag csajok dolgoznak. Eredetileg Krizsán Lili munkáiba futottam bele, kiderült, ő a Wonderland Tattoo egyik kiagyalója, így összeszedtük az egész csapatot, hogy vele együtt kicsit bemutassuk a lányokat is.

 

A Wonderland Tattoo már megjelenésében is elüt a többi szalontól. A Keletihez közeli Berzsenyi utcában a szalonba belépve egyből az ember nyakába zúdul egy jó nagy vödörnyi rózsaszín festék, szinte ki sem látszol belőle. Ezt ellensúlyozandó óriási képregény fedi a recepcióval szemközti falat, hogy elszórakoztassa az embereket, amíg várnak, ahogy én is tettem. A habos-babos minták, lányos színek, hercegnős képek és egy Hello Kitty rágóautomata kavalkádjában előbukkantak a lányok, akik erős kontrasztot adnak a szalon arculatához képest. Kivarrt karok, piercingek, vagány megjelenés. És ha jobban megnézed Hófehérkét a falon, bizony rajta is akad néhány bőrbe varrt minta. Ennyit a rózsaszínről.

 

NOW_2409

A szalon januárban nyitott Lili és Zelenák Róbert közös ötlete alapján. A koncepció: csak lányok dolgoznak a szalonban. Nem tudom ti jártatok-e már a suli röplabda válogatottjának öltözőjében vagy hasonló helyen, de lányokat összezárni egy relatíve kis helyiségbe, hát, veszélyes biznisz. „Először azt hittem, hogy majd kinyírjuk egymást, de már az első héten olyan volt, mintha évek óta ismernénk egymást.” – mondta Viki. „Talán azért, mert egyikünk sem az a csajos csaj.” – tette hozzá Lili. Ez kétség kívül igaz. De ismerkedjünk meg velük egy kicsit.

 

NOW_2425

Lili: „Én 17 évesen csináltattam az első tetoválásomat, ami egy kismadár a csuklómon, mondván ez lesz az első és utolsó. Hát, nem jött össze, egy hétre rá jött a következő. J Nagyon megtetszett ez a világ és érettségi után el is kezdtem tetoválni. Nagyon szeretem a „vízfestékes” témákat, főleg ezeket is kérik, de rengeteg dolog van még, amit szeretnék megvalósítani. A legjobban az elvontabb dolgokat szeretem.”

 

 

Orsi: „Lilin keresztül kerültem a szalonba. Még 14 évesen határoztam el, hogy tetoválással fogok foglalkozni, 18 évesen pedig besétáltam egy szalonba, ahol fel is vettek tanulni. Leginkább az old school stílusban vagyok otthon. Az eredeti szakmám porcelánfestő, de azzal nem nagyon foglalkozom. Azért csináltam meg a képzést, hogy hátteret adjon a tetováláshoz, sok mindenben nagyon hasonló a két technika.”

 

 

Szandra: „Úgy 16 voltam, mikor megcsináltattam az első tetoválásomat. Ugyan az a történet: nagyon megfogott ez a világ. Leginkább fekete-fehérben szeretek dolgozni, azon belül is pontozós, aprólékosabb technikákkal. Rajzolni is inkább ilyen stílusban szeretek.”

 

 

Kata: „Én 2 éve tetoválok, három hónapja vagyok a szalonban. Az egri főiskolán tanultam képi ábrázolást. Ott kért meg egy barátom, hogy tervezzek meg neki egy tetoválást. Elkísértem megcsináltatni és beleszerettem, elhatároztam, hogy ha elvégzem a sulit, ezzel akarok foglalkozni.”

 

 

Viki: „Iparművészetire jártam, ahonnan sikeresen kicsaptak. Egy srác vett rá, hogy kezdjek tetoválni és amióta először gépet fogtam a kezembe, ez a minden. Nagyon szeretek színekkel dolgozni, de ezen belül nincs preferenciám, bármi jöhet. De a rajzfilmfigurákat imádom.”

 

 

A csapat leginkább hirdetés útján állt össze, és ahogy elnézem, összeszokott társaság. A lányok még a pályájuk elején tartanak, de folyamatosan fejlődnek, tanulnak, a céljuk, hogy kitetoválják Budapestet. Aztán Magyarországot. Aztán a világot. Leginkább női vendégeik vannak, de a pasik sem szeppennek meg tőlük. Azt mondják sok lány azért jön inkább hozzájuk, mert jobban megbíznak bennük vagy kevésbé gátlásosak, ha le kell dobni a ruhát. A hangulat pedig barátságos, családias. Hát kell ennél több?

 

Décsy Eszter

fotó: Zsiga Pál

referencia képek: Wonderland Tattoo

.

Megosztom.

Comments are closed.