Archív

10628060_777164725677168_556406430783768668_n

Ennél egy jó szendvicset? Bocsánat, egy igazán zseniális szendvicsre vágysz? Elárulunk neked egy titkot. A Nagymező utcában megkapod. Irány a Meat & Sauce!

 

A hely annyira friss, hogy szinte még meleg, ugyanis most lesz két hete, hogy kinyitottak. Belépve egy kis helyiség fogad, bal felől rögvest kézmosóval és szimpatikus, lelkes fiatalemberekkel a pult mögött. Ha átfutjuk a kínálatot, akkor láthatjuk, hogy építs magadnak szendvicset rendszer van, amit én különösen szeretek. Választasz egy alap szendvicset (marhahúsos, csirkehúsos, kacsapecsenyés, csirkés vagy halas), majd ezt megfejeled egy szósszal, illetve igény szerint az extra feltét. Viszont van néhány alap összeállítás is, amit ők dolgoztak ki, teszteltek le. Ezeket is érdemes kipróbálni, mivel valóban jól eltalált kombinációkról van szó. Magam is rámentem az alap, már tesztelt változatokra. Vacilláltam a kacsapecsenyés és a marhahúsos között, de mivel mindkettő mozgatta a fantáziámat, ezért először a szárnyast választottam, majd néhány nappal később visszatértem egy marhásért. Egyikben sem csalódtam, sőt! A kacsapecsenyés porhanyós húsával és közben szinte krémes lágyságával nem hogy finom, hanem egyszerűen remek. Konfitált kacsacomb, pecsenye kacsamáj, csemegeuborka, és bazsalikomos fetakrém alkotja a szendvicset magát. Ahogy a kacsamáj már-már krémes állagával összeölelkezik a fetával, és így várja stílusosan a szendvicsre a kacsacombot, hát az valami fantasztikus ágyjelenet eredményez.

 

10325518_777116275682013_7146985460465848166_n

Lássuk a marhahúsosat, hiszen az sem marad el semmivel szárnyas kollégája mögött. Miből áll? Marhanyak, citromos mustár és a mártás… és mi a mártás? Fogják és a kész szendvicset belemártják egy M&S szószba. Egyszerű de azonnali megőrülés. Nem hogy szaftos, hanem konkrétan tocsog. Mire átrágod magad ezen az állaton addigra jó eséllyel nyakig csatakos leszel, de megéri. Aztán mehetsz is kezet és persze arcot mosni a bejáratnál várakozó kézmosó egységhez. Egy tipp: csak a marhahúsosat mártják meg, mert mint ott megtudtam, a többi ízvilágát nagyon más irányba viszi el. Szóval ha erre a különleges módira vágytok akkor mindenképpen őt kérjétek.

 

Szendvics+napi leves+egy ajándék krumplival 1980-ból vagyok meg (nyilván ebben az árban nincs benne a krumpli, mert az grátisz volt), ami bár több, mint egy átlagos gyorséttermi menü ára, cserébe az étek amit ezért kapsz klasszisokkal több, mint bármelyik szendvics amit az utóbbi időben kóstoltam. A napi leves egyébként épp egy tanyasi raguleves csirkéből. Egy pohárnyi finoman forró, bár nekem talán egy kicsit lágy ízű leves, ami amúgy vállalható mennyiségű csirkét és zöldséget tartalmaz. Kellemes bemelegítés az ízlelőbimbóknak és a nyelőcsőnek.

 

10670051_777114535682187_9196684919686271196_n

Vannak fél adagos menük is, viszont javaslom, hogy ne a szendvicscsel spóroljatok, abból igenis tessék egy egészet bevállalni, mert ilyet nem akárhol eszel. Egyszerűen remek! Ha van egy kis plusz pénz a zsebedben, hogy egyél valami igazán finomat, akkor gyorsan fordulj vissza az Oktogonon a gyorskajáldák kapujából, válts vissza menetsebességre és nyomás a Nagymező utcába.

 

Ottjártamkor még alig voltak túl az egy hetes tesztüzemen, ezért apró-cseprő fennakadásokra még lehet számítani (én egy ilyen benézésből kaptam az ajándék krumplimat), de mivel teljesen korrektek az urak, így nincs is ezzel semmi gond, sőt, láthatóan a bolt tesztüzemben is bőven jól megy. A hely mondjuk nem túl nagy, cserébe a dizájn a helyén van és kellemes zene is szólt a háttérben amikor ottjártam, ezért ha a látogatottságuk gyarapodni fog, márpedig ilyen szendvicsekkel tuti, akkor lehet itt komoly sorokra is számítani. Cserébe a fogadtatás igen barátságos, szívesen ajánlanak az urak étket, avagy itókát és készséggel válaszolnak is, ha kérdezel a szendvicsekről. Az biztos, hogy ide eztán is visszatérek, hogy végigkóstoljak még néhány variánst és ezt bátran tudom ajánlani bárkinek. Ideje hát elfelejteni a gyerekkorunk száraz zsömle, paradicsom és párizsi alkotta szendvicseit. Szeretlek nagyika, de ezek után felvetül bennem a kérdés, hogy én miért nem vihettem ilyeneket anno a suliba?

 

Szabó Tamás

képek: facebook.com/meatandsauce

Megosztom.

Comments are closed.