Archív

Egy egészen új és érdekes zenekar dobbant be a hazai underground színtérre; itt a Puma Danger. A névválasztás miértjére kíváncsi lennék, de inkább nem firtatom. Meghallgattuk négyszámos bemutatkozó EPjüket, ami Glass Echoes & Cozy Cabanas címmel került fel a banda SoundCloud oldalára, és ingyenesen le is tölthető onnan.

A zenekart a frontember, Cina Niccoló így mutatja be: Gézával 2013 nyarán ültünk össze először gitározni, de még egy teljes évet váratott magára, hogy Misivel és Áronnal kiegészülve megalakuljon a Puma Danger. 1,5 hónap próbálás után összeálltak a dalok, így nekiálltunk felvenni egy kislemezt. Zenei koncepciónk a hangszeres részekre helyezi a hangsúlyt, az ének hangulatadó elemként simul bele a zenébe. Stílusunkat leginkább a ’80-as ’90-es évek stoner alapjait a ’60-as ’70-es évek pszichedeliájával fűszerező garázs rock határozza meg. A négy szám a napokban lett kész, a kislemez címe: Glass Echoes & Cozy Cabanas. A zenekar Illés Nándi (Teslavox) szárnyai alatt munkálkodott az EP-n, a masterelés Sólyom Dávid munkája.”

Cina Niccoló – ének, gitár
Korb Géza – gitár
Hédl Áron – basszusgitár
Juhász Misi – dob

A 70-es évek nem csak hangzásban, de hangulatában is érezhető a lemezen. Kellemesen lassan hömpölygő és lüktető, karcos, izgalmas anyag, mindenképpen érdemes lesz odafigyelni a srácokra. Ha nem basszák el, innen már csak felfelé vezet az út. ;) Sok sikert!

Megosztom.

Comments are closed.