Archív

Idén Halloweenra fehérbe öltöztünk, mint a görög szent szüzek. Még a vérfarkasok is fehér bundába bújtak, a boszorkányok lefestették seprűiket, az élőhalottak alig győztek hemperegni a liszteszsákokban. Nagy éjszaka volt ez a tegnapi, az évtized legnagyobb white partijának keretén belül immáron nyolcadik alkalommal került átadásra a hazai könnyűzene legrangosabb, legmagasabb elismeréssel járó, és egyben legkomolytalanabb díjait, a Gumizsiráfokat.

Mindenszentek előestéje, Dürer Kert, este 8 óra. Hófehér óriáskígyóként tekergőzik a többezres tömeg végig az Ajtósi Dürer soron, hogy bejuthasson az évtized bulijára, a Gumizsiráf gálára. A sztárok egymás után érkeztek csillogó fehér limuzinjaikkal és mosolyogva vonultak be a hófehér szőnyegen. Villognak a vakuk, a több száz sajtós egymás nyakára mászva igyekszik lekapni a magyar metálvilág csillagainak ezerdolláros hófehér mosolyát. Az izgalom és feszültség másodpercről másodpercre fokozódik, mindannyiunk fejében egyetlen kérdés lebeg, vajon kiknek ítéli oda a világhírű szakmai zsűri az idei díjakat. Csütörtöki rádióműsorunkban már tartottunk egy rövid évértékelést és esélylatolgatást, de a Kettőnégy útjai kifürkészhetetlenek.

NOW_6933

Az igazság azonban az, hogy fele annyian voltak mint tavaly. Talán a visszatérő Hiperkarma miatt, talán az idei line-up miatt (amit az elmúlt hetekben össze-vissza variáltak). A white party részét csak néhányan vették komolyan, de ők is inkább bolondokházában vizitáló medikusoknak látszottak. Kevesebb igazán izgalmas jelmez akadt, pedig a RockStarosok ingyen csinálták a maszkokat. Ennek ellenére a buli jó volt, a fellépők kitettek magukért. Leírhatatlan élmény a Szomorú szamuráj a Subscribe előadásában, vagy egy jó Jimmi dal az Óriáséktól. A fénypont kétségtelenül a Kefírrel kiegészült Blind Myself volt. Azok a boldog kilencvenes évek, amikor az ízlésrendőrség fogalma is feledésbe merült… Valaki(k?) egy óriási zsiráfjelmezben settenkedtek be a tömegbe, fel is kerültek a színpadra – csoda, hogy a lámpaparkot nem szedte csokorba -, majd egy közepesen elegáns ugrással a tömeg tetejére borultak. Éjfélkor a díjak is kiosztásra kerültek, az év zenekara az Apey and the Pea, az év albuma a Grand Mexican Warlock Hell Sweet Hell-je (amiről itt írtunk), az év videoklipje a Blind Myself Testem a vászon című csodája lett, az életműdíjat pedig Pándi Balázs kapta. A legjobb fesztiválnak a VOLT találtatott, az év ifjú titánja címet pedig a Dryvia-nak ítélték.

Ezek után mehetett a buli hajnalig. Most megint várhatunk egy évet a következő Gumizsiráfra.

Sok videót töltöttek fel, az esemény facebook oldalán tudtok szemezgetni!

Décsy Eszter
fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Halloweeni Gumizsiráf és Korda Gyuri bácsi @ Dürer, 2013.10.31.
NOWradio – Kedvenc ünnepünk a Halloween ;)
Hangulatjelentés a Grand Mexican Warlocktól – Hell Sweet Hell
Szavak a pokol legmélyebb bugyraiból! Apey & the Pea: Hellish – track by track
Apey and the Pea lemezbemutató, vendég: Grand Mexican Warlock, Néhai Bárány @ A38, 2014.07.18.
Grand Mexican Warlock lemezbemutató, Kamikaze Scotsmen & Mother’s Cake (AT) @ A38, 2014.03.20.

Megosztom.

Comments are closed.