Archív

Kellemesen sötét videót készített a Black Nail Cabaret frissen megjelent kislemezének címadó számához, a Satisfaction-höz. Az EP 2 dalt és a Satisfaction 2 remixét tartalmazza. A synth noir duót Árvai-Illés Emese énekes és Tarr Zsófia billentyűs alkotja, a most megjelent kislemez pedig a márciusra tervezett második, Harry Me, Marry Me, Bury Me, Bite Me című nagylemezük előfutára.

A duó egyik fele Londonban, a másik fele Budapesten él, online próbálják áthidalni a távolságot. Producerük és a fellépéseken hangmérnökük Árvai Krisztián, aki ezúttal a dalok írásába is besegített. „Krisztián folyamatosan tolja magából a különböző riffeket, a Satisfaction induló másodpercei egy volt ezek közül. Ragaszkodtam hozzá, hogy ebből dal legyen, mert egyből elindult rá a vokál fejben, és volt egy szövegem is, amit erre szerettem volna felhasználni. Annyira stimmelt az egésszel, hogy szinte hozzá sem kellett nyúlni. Nagyon gyorsan megvoltunk. A Satisfaction szövege nem új keletű. Akkor íródott, amikor egyedül éltem. Mindenki, aki korábban ismerte a dalt a szexuális élvezetekkel hozta összefüggésbe, pedig tulajdonképpen az ellenkezőjéről szól: mindannyian átestünk már ezen, egyedül élsz, nincs kihez szólnod, nincs kivel szeretkezned, csak a fantáziád marad és mindegy milyen erősen próbálkozol, egy ponton frusztráltnak érzed magad. Talán depresszióba is esel, mintha egy tölcséren haladnál lefelé, egyre kétségbeesettebben próbálsz kimászni, ami még inkább megnehezíti a dolgokat.” – mondta el az énekes, Árvai-Illés Emese.

A videót London Southwark nevű részén forgatták egy stúdióban, a lányokat vetítéssel rakták egymás mellé. A szándékosan zajos fekete-fehér videó kellemesen mély és sötét new waves hangulatot ad. Erről így mesélt Emese: „Mivel mindenki a szexre asszociált egyből a dallal kapcsolatban, próbáltunk olyan embert keresni, aki kihozza belőle azt a pszichológiai játékot, amit általában játszunk a frusztrációnkkal. Vágó Bianka rendezte a klipet, aki egyébként is filmszakos hallgató Londonban, és nagyon jó ízléssel bír jelenleg futó videoklipek terén, mindig nagyon képben van az aktuális bandákról. Ez volt az első rendezése, és biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó! A barátja Jakub Tucholski is sokat segített a forgatáson és a vágásban, valamint egyik barátom Cale Firgren is szerepel a klipben, akinek szintén kellemesen beteg ötletei szoktak lenni. Zsófi felvételeit Ficsór Zsolt készítette Budapesten. A projektorral való játék Bianka ötlete volt, hogy így hozzon össze kettőnket Zsófival egy videóban. Ez egy picit a mi személyes frusztrációnkra is utal: különválaszt minket a távolság, ami nehézkessé teszi azt, hogy érzelmileg vagy kreatív szinten ott legyünk egymásnak.”

Nézzétek meg a klipet, az EP-t pedig itt hallhatjátok:

Megosztom.

Comments are closed.