Archív

Az Anatolij után több, mint egy évvel újabb lemezzel, ezúttal EP-vel jelentkezik a Képzelt Város. A kislemezhez egyből készült egy videó is Hencz Péter jóvoltából, amit a Mégis, mindent című dalhoz forgattak, ami az IO című akusztikus EP első dala is egyben. Hallgassuk is meg mindkettőt.

Ez a harmadik klipünk és ezúttal szerettünk volna egy olyat, amiben mi is zenélünk. Eleinte nem gondoltunk arra, hogy csak a zenélés elég lesz, próbáltunk történetet kitalálni mellé, gondolkoztunk azon, hogy valami animációval egészítjük ki, vagy szöveges videót csinálunk belőle. De amikor Peti először megmutatta a majdnem kész videót, mindenki egyből rávágta, hogy ez így jó, ahogy van. Pont azt mutatja meg, amiről ez az egész EP szól.” – mondta Győrffy Máté, a zenekar gitárosa.

A kislemezt a SuperSize Recordingban rögzítették, és az öt dalból pont a klippes Mégis, mindent az egyetlen új dal. „Tavasszal a lemezboltok napján a Wave-ben eljátszottunk egy rövid, teljesen akusztikus szettet. Izgalmas feladat volt, hogy a zenénket hogyan tudjuk átültetni akusztikus hangszerelésre. – mesélte Kovács Ákos András (ének, gitár) – Ez elsőre nem tűnt olyan egyszerű feladatnak, az Anatolij lemezen elég sok szintetizátort is használtunk, amit csak akusztikus gitárokkal nem tudtunk volna visszaadni. Így Máté végül xilofonozik az Ég veled, Anatolij!-ban, Marci most nem is gitározik a lemezen, öt számból négyben a zongora mögött ül, a Húsban pedig mandolát penget.”

A Képzelt Város következő, és egyben évzáró koncertje december 29-én a Trafóban lesz, látványos vetítéssel, Middlemist Reddel és megvásárolható IO cédékkel.

DE

Kapcsolódó:

Friss klip: Képzelt város – Theodor

Kellemes meglepetés a Middlemist Redtől – Supersonic Overdrive kritika

kepzelt_varos_IO_cover

Megosztom.

Comments are closed.