Archív

kisnemes

Nemes Attila neve ismerősen csenghet az alternatív zenét kedvelők számára, hiszen ő volt a nemrég feloszlott Kontrolalter zenekar frontembere. Nálunk debütál új zenekara, a kisNEMES első dala, ami a Létezik címet kapta. Ezzel kapcsolatban pedig egy rövid interjút is készítettünk Attilával.

 

Mi történt a Kontrolalterrel, miért váltatok szét?

Attila: Tudod, van, amikor már a semmi is jobb, mint valami, amiben sok feszkó van és gyötrelem, és az elmúlt időben ez volt. Még ha kívülről az is látszott, hogy működik, sajnos nem így volt. A részletek lényegtelenek, nem ment együtt és akármennyire is fájt (számomra főleg a dalok miatt, és azok miatt akik szerették ezt)  elváltak útjaink.

 

Mióta van meg az új formáció, mikoriak a dalok? Hallhatunk esetleg Kontrolalter dalokat is majd Kisnemes köntösben?

Attila: A formáció mától hivatalos, körülbelül egy hónapja tervezgetek, mit, hogyan, merre. Nem tudnám abbahagyni a zenélést, még ekkora buktató után sem.
Nem tervezzük egyelőre játszani a Kontrolalter dalokat, de ki tudja még mit hoz a jövő. Őszintén szólva, bizakodó vagyok és nagyon reménykedem hogy lesz annyi dalunk, hogy emiatt meg se forduljon a fejünkben Kontrol dalok előadása.

 

Mondtad, hogy még tagokat kerestek. Jelenleg hogy álltok? A Kisnemes szóló formáció lesz, ahol kiegészítenek téged alkalmanként bizonyos tagok, vagy egy fix zenekari felállás a cél?

Attila: Jelenleg Teki (Gódor Bálint) és én vagyunk ketten. A cél mindenképp egy zenekar. Pont azt beszéltük Tekivel, hogy nem tudnánk internet formában létezni, nekünk kell az élő érzet, a koncertek, a zenekartagok. A név is azért lett kisNEMES, mert egyszerűen nem volt ötletem, és Teki mondta, miért nem lesz a nevem a zenekar neve? Furcsának tartottam elsőre, mert kicsit egoista szerintem, de mondta, hogy kb. annyira egoista, mint az Odett, Ákos, Kispál, Szabó Balázs és bandája. A Kisnemes meg egy becenév, és jobbnak tartom, mint simán a Nemes-t.

 

Mesélj kicsit a most megjelent Létezik című dalról! Hogy született, mi ihlette, ki csinálta a videót?

Attila: Ha meghallgatja valaki, rájön hogy a Mikulás ünnepéről szól úgy felszínesen, de igazából valamibe vetett hitről, amit nem szabad feladni pár akadály miatt. Az alap tavaly ilyenkor született, és egy-két hete lett kész. A videót én csináltam kb. 50 munkaóra alatt, úgy, hogy közben tanultam meg a program használatát, elég vicces és egyben idegölő is volt. Ami a vicc, hogy most kora délután is kellett javítani, mert az ügyes Atti még az alap kémiát sem tudja és az oxigén vegyi képlete helyett (O2) a víz vegyjelét rakta bele (H2O). Na, mindegy, szerencsére Teki ezt a problémát orvosolta és kijavította.

 

Mennyi dal van kész, mik a jövőbeni tervek? Mikor lesz koncert, esetleg lemez, EP?

Attila: Zenekartagok keresése, aztán szépen sorjában minden, de addig sem ülünk a babérjainkon, írjuk tovább a számokat és folyamatosan adjuk ki őket, ha meg úgy alakul, akkor lesz EP vagy album. Jelenlegi trendek szerint hatékonyabb egy egy dal kiadása időközönként mint évente, fél évente egy EP vagy album. Jobban és könnyebben megragad, ha csak egy szám van.
Nagyon várjuk a koncertezést is, ha a kontrollal nem is volt olyan sok koncertünk, azért a feelinget megtapasztaltuk ezen a téren.

 

Nézzétek meg a videót:

 

 

tsoree

Kapcsolódó:

Ma jelenik meg a Kontrolalter második lemeze

kisNEMES a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.