Archív

A tavaly előtti Nem akarok többé játszani után egy újabb Leander Rising szerzemény került be a Dal versenyébe, ami az Eurovízió itthoni előszobája. A Lőjetek fel a októberben megjelent második, Öngyötrő című lemezen szerepel (track by track itt). A dalról és a versenyről Köteles Leandert kérdeztük.

Miért jelentkeztetek ismét a Dal-ra és mit vártok tőle? 

Leander: Igazából elkészült az új lemez és volt rajta egy dal, amiben nagy slágerpotenciált láttunk, ráadásul üvöltés sincs benne, tehát beküldök, rábízva a sorsra, ha be kell kerülnie, hát kerüljön be. Semmiképp sem vagyunk egy igazán Eurovízió-kompatibilis produkció, de ha másra nem is, arra jó ez a dolog, hogy nagyobb tömeggel ismertessük meg a zenénket a mainstream médián keresztül, ami nem igazán szokott olyan zenét játszani, mint a miénk.

Tavaly előtt Keresztes Ildikó énekelte a Nem akarok többé játszani-t. Ennek mekkora sikere volt?

Leander: Két évvel ezelőtt a 4. helyig jutott, ami nagyon szép eredmény. Azóta a zenekar megcsinálta ‘’leánderrájzingos’’ formában, a kedves közönségünk nagyon kajálja, és előszeretettel éneklik velünk koncerten.

Mennyire ismeritek a mezőnyt? Van más hasonló dal is vagy nagyon ki fogtok lógni a sorból? 

Leander: A zord külső érzékeny lelkeket takar, teljesen beleillünk a képbe. :)

Miről szól a Lőjetek fel? 

Leander: A dal arról szól, hogy az ember maga után akar hagyni valamit. Ahogy a csillagok fénylenek az égen, az ember úgy próbál halála utána is ragyogni mások egén.

fotó és szavak: Zsiga Pál

Kapcsolódó:

“Meg kell szűnnie a felelőtlen gyereklétnek” – Leander Rising: Öngyötrő track by track

Még több LEANDER RISING cikk és galéria ITT

 

 

541525_10151416427948463_1839133164_n

Megosztom.

Comments are closed.