Archív

Kevés olyan “régi motoros” van a hazai tetoválóművészek között, mint Sárközi Zsolt. 22 éves pályája példamutató, ’93-ban alapított szalonjából, a Dark Art-ból pedig sok tehetség került és kerül ki a mai napig. Itt az idő, hogy ő mesélje el nekünk, melyik az öt legkedvesebb munkája.

1

Ennek a munkának az az érdekessége, hogy csak egy zenét kaptam, “Inspiráció” címmel, s e zene érzetére kellett csinálnom a tetkót. Azt is mondhatnám, hogy a zene interpretálódott általam Gábor bőrére, az én meglátásom szerint. Érdekes, hogy képtelen voltam egyben meghallgatni a lemezt, így néha-néha hallgattam, s próbáltam látni… Ez a zene pedig Esoteric “Stygian narcosis” volt. Köszönöm a lehetőséget és a szabadságot Fekete Gábornak!

2

Ez talán a legkomplexebb munkám mind ábrázolásban, mind tartalomban. Története a magyarság. Sikerült több teret, és a terek mögé rejtve több tartalmat megmutatni. Nagyon szeretem ezt a tetoválást. Amúgy a “vászon” is jó volt. Csakis köszönet jár neki (Krizsán Zoltánnak, aki maga is tetováló).

3

Ez a munka volt az első kihívás (1994-ben), ahol egy komplex gondolatot/témát, a 7 főbűnt kellett megmutatnom. Sokáig tartott a tervezés, 2-3 hónapig, aztán nagyon gyorsan, 4 hét alatt megcsináltuk. Végül ez lett az első nemzetközileg is elismert magyar tetkó, mivel a bolognai nemzetközi fesztiválon a “Nagy Fekete-fehér” kategóriában első helyezést ért el, ugyanabban az évben. Az már csak hab volt a tortán, hogy egy jó barátomnak kellett elkészíteni ezt a tetoválást. Köszi, Csos!

4

Ez egy festmény átvitele bőrre, és benne olyan dolgok, amik fontosak a viselője számára: család, szerelem. Azért szeretem, mert sok olyan technikát lehetett kipróbálni, ami inkább a festészetre jellemző, mintsem a tetoválásra (pl. lazúrozás).

5

Ez volt az első nagy forma, nagy felületre. Nagyon jól működik és nagyon látványos. Érdekessége, hogy több mint 14 éve készült, de ma sem csinálnám másképp. Másik érdekessége pedig az, hogy többet néztem, mint tetováltam, ami azt jelenti, hogy több időt töltöttem azzal, hogy 2-3 méternyi távolságból néztem a tetoválást, hogy helyén van-e, rendben van-e.

DE
képek: Sárközi Zsolt

Kapcsolódó:
Kedvencünk: Sárközi Zsolt tetoválóművész
Interjú Sárközi Zsolttal
még több TETOVÁLÁS itt

Megosztom.

Comments are closed.