Archív

Idén már harmadszorra rendezték meg Budapesten a Tetoválók Éjszakáját. Az első ilyen rendezvény 2012-ben még a PeCsában volt, és olyan rossz volt, hogy végül inkább nem is írtunk róla semmit. A tavalyi, és szerencsére az idei is a Dürer Kert és a Dürlin területén volt, szerencsére anno a szervezők tanultak az első alkalom gyermekbetegségeiből, és 2013-ban már egy jóval színvonalasabb és kellemesebb rendezvényt raktak össze. Tegnap mi is ott voltunk.

Délután 3-kor nyitotta kapuit a Dürlin, de az első izgalom fél 5-kor kezdődött; négy fordulóban sorsoltak ki tetoválásokat, amiket az itt megjelent művészek ajánlottak fel, ingyen. Remek lehetőség a bevállalósaknak, egy ilyen rendezvényen nagyon jó eséllyel lehet szép és különleges mintákba belenyúlni, de én a magam részéről maradnék a saját ötleteknél. Estefelé már elég sokan lettek, saccra egy kicsit többen, mint tavaly, ami jó jel. 97 tetováló és 4 piercer mutatta meg a munkáit, volt több erotikus táncbemutató, éjfélig ment az interaktív Horror Ház, voltak rúdtáncoslányok, és persze koncertek is: Kalapács József akusztik, Piknik Park, Ocho Macho, Leander Rising, Belga és Cloud 9+. Dióhéjban ez volt az este.

A rendezvényt idén is csak dicsérni tudom, összeszedetten ment minden az összes teremben és a zenekarokat is jól válogatták. Kalapács Józsit mondjuk nem pontosan értettük, és maréknyi közönségének jó része is inkább a mellette festegető fickót nézte, a Dürer Kert koncertterme viszont megtelt majdnem mindegyik zenekarnál. A Leander Rising és a Cloud 9+ különösen rohadt jó volt, zúztak rendesen. Mivel mi mégiscsak inkább a tetoválások miatt jöttünk, leginkább a Dürlinben kolbászoltunk. Idén kevesebb volt az olyan munka, ami úgy igazán hanyatt vágott volna. Amiket láttam mind nagyon szép, színvonalas, technikailag jól összerakott tetoválás volt, de a minták sokkal izgalmasabbak, sokkal egyedibbek voltak tavaly.

Azért persze akadt olyan is, ami igazán megfogott vagy megmosolyogtatott. Nyíri Sándor (Loco-Motive Tattoo) egy Grincs portrét készített, de olyat, hogy majd’ megszólalt, vagy már indult volna ellopni a karácsonyt. Szerencsére már amúgy is túl vagyunk rajta. Oravecz Szabolcs és Nyeste Lehel (Perfect Chaos Tattoo) együtt dolgoztak egy alkaron; Szabolcs stílusában készült a realisztikus koponya, amit egy élénk színekkel “graffitis”-Lehel stílusban elkészített tőr szúrt át.  Bozsó Roland (Invictus Tattoo) egy Dr. House karikatúrát varrt alkarra, a sorozat nagy kedvenc volt, a tetoválás pedig menő lett. Molnár Ádám (Renegade Tattoo) egy különösen szép női portrét tetovált, nagyon megfogott a hűvös színvilága. Kiss Csaba (Tattoo Zürich) fekete-szürke pisztolyos női portréban utazott, ő Müllner Csaba mellett ült, aki szintén női portrét készített, firkákkal, feliratokkal, olyan müllnercsabásan. Ausztek Csaba (Ink Art Tattoo) baglya nagyon aranyos volt, ahogy Halász Mátyás ‘Csiga’ (Dark Art Tattoo) virágos borza is.

Vasárnap este ellenére az emberek csak nem akartak hazamenni, láthatóan mindenki elég felszabadult volt és jól érezte magát, ahogyan mi is. Kíváncsiskodtunk sokat, szép tetkókat láttunk, és engem mindig lenyűgöz, ahogy a művészek dolgoznak. A koncertek, ahogy már mondtam, szintén nagyon ott voltak, úgyhogy az idei Tetoválók Éjszakája is kap egy hatalmas piros pontot. Jövőre ugyanitt találkozunk!

Décsy Eszter
fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Tetoválók Éjszakája 2013

még több tetkós cikk itt

Megosztom.

Comments are closed.