Archív

NOW_2337

Szerencsés szám a 13, én legalábbis mindig ezt mondtam. Az idén 13 éves Supernem az Uzipov társaságában nagy évzáró ereszd el a hajam bulival búcsúzott 2014-től tegnap este az Akváriumban. A koncerten természetesen mi is ott voltunk.

 

A zenekar azzal a hírrel indította az évet, hogy jön egy új lemez. Hogyan is kezdődhetne szebben? Az első megjelent dalhoz, az Egy a millióbólhoz klip is készült, a Petőfi is előszeretettel játszotta. A Túl a frekvencián az ötödik stúdiólemezük, ami végül május elején jelent meg, erről egy exkluzív lemezbemutató minikoncert után beszélgettünk velük:

 

 

Beindultak a koncertek, fesztiválok, és az irgalmatlanul lendületes év után hirtelen ott találtuk magunkat az Akvárium bejárata előtt, egy korsó sört szorongatva, hogy elbúcsúztassuk ezt a szezont is.

 

Az Uzipov kezdéséről egy kicsit lemaradtunk, de úgy tűnik, ezzel sokan voltak még így, a Nagy Hall ugyanis elég szellősen volt. Éppen a Kispál Naphoz holddal feldolgozására értünk be, ez külön nagy kedvencem. A nyúlfarknyi koncerten nagyon jól éreztük magunkat, olyan volt, mintha az igazán jó korai Tankcsapda dalokat hallgatnám, a hangulata pedig, mintha egy fesztiválon hajnali kettőkor kezdődő bulin lettem volna. A dobos kíméletlenül ütötte a cuccot, a basszushúrok rendesen meg lettek szaggatva, a gitár megsimogatta a dobhártyákat. Rém egyszerű dalok, irgalmatlanul elénk téve. Nagyon jó bemelegítés volt.

 

 

NOW_2173

Kis szünet után kezdett a Supernem. Eddigre már megtelt a terem, még hátul is igen szűken lehetett csak mozogni. Mozogni pedig kellett. Azaz táncolni, ugrálni, énekelni a szövegeket teli torokból. A 2003-mas Hangosabban lemeztől az idei Túl a frekvencián-ig mindegyik albumról szemezgettek egy kicsit, és nagyon jó dalok jöttek egymás után, egyetlen apró hibával. Persze nem lehet mindenki kedvére tenni, de többen megőrültünk volna még jobban, ha nem hagyják ki a Reggelig táncolni egy rossz cipőben-t. Az is szokatlan volt, hogy egy nagyon jól hangosított koncertteremben táncikálunk kulturáltan, nem pedig egy poros-mocskos fesztivál utolsó napján tűző napsütésben délután négykor teljesen készen.

 

NOW_2451

Az akusztikus intermezzót már tavaly is láttuk a Parkban, akkor is jól esett egy kicsit kifújni magunkat a koncert közepén, most is kedves ötlet volt, de azért bírtuk volna még, ahogyan azt is, ha még egy bő félórát hozzátesznek a koncerthez. Vagy még többet. Igazi slágerdalokat szedtek elő régről és első sorban az utolsó két lemezről. Ráadásul meglepetésként Kubányi Bálint elénekelte a Ramones Blitzkrieg Bop (Hey Ho, Let’s Go) című örök klasszikusát, hatalmas sikerrel. Most is az volt az érzésem, hogy Rendőrsztori ide vagy oda, de a 2011-es TudományosFantasztikusPop a legjobb albumuk, bár lehet, hogy az ideinek (ahogyan Pap Szabi is mondta az  interjúban) még be kell érnie. A lényeg viszont az, hogy ha nem is reggelig, de 11-ig táncoltunk egy hatalmasat őrültjó zenékre sokan, mert így szép a szombat este. Jövőre megismételjük, addig is Viszlát, szevasz!

 

Décsy Eszter

fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:

Supernem és Ozone Mama @ Budapest Park, 2014.06.28.
UZIPOV – Szőrén a Borzot

 

Megosztom.

Comments are closed.