Archív

A hétvégén újra a tetoválásoké volt a főszerep a Lurdyban: Budapest Tattoo Convention, ötödször. Most sem hagytuk ki.

Szombaton nem sokkal nyitás után érkeztünk, alig kerültek még fel a stencilek, a kupakokba épphogy kitöltötték a festékeket, itt-ott már zizegtek a gépek. 2-kor kezdett a Naked Tuckers, elég jó bugit hoztak, a matinéidőpont ellenére néhányan még táncoltak is. 3-kor benéztem Less Szondi Maori? Nem maori! c. előadására, ami a téma alapján nagyon érdekelt, de a felénél kijöttem. Nem a nyelvi korlátokkal volt gond, hanem előadás vagy a képek elemzése helyett motívumok végtelen felsorolása volt minden különösebb magyarázat nélkül, és bármennyire érdekelt volna, így egyáltalán nem kötött le. Sebaj, volt mit nézegetni az expó területén. A nagyterem hátsó falánál sorban csak külföldi tetoválók alkottak, és bár egyikőjüket sem ismertem ezelőtt, nagyon szép munkákat hoztak. Ash Lewis és Alex Rattray alkotásai kifejezetten tetszettek, de Chris Jones munkái is sokáig a portfóliójához ragasztottak. Magyar fronton egy tetoválás nyűgözött le igazán, Bélteczky Zsófi teljes lábas csatajelenetes óriási munkája, egyszerűen csodaszép volt.

NOW_5777

A vasárnapi szeminárium nagyságrendekkel érdekesebb volt. Vadócz Balázs  tartotta az előadást, de attól, hogy kettőnél többen nézték annyira zavarba jött, hogy többször belezavarodott a saját szakdolgozatának témájába. Kijött belőle poénnal, sőt, a megakadások ellenére is érdekes dolgok hangzottak el: A kép antropológiája a tetoválás kontextusában. Az ő munkáiból egyébként egy kisebb kiállítást is összeraktak a szervezők. Még egy érdekes infót gyűjtöttünk be ezen a napon; Farsang Imre, a Bp Tattoo Convention főszervezője új vállalkozásba vágott bele, és létrehozta a hamarosan induló Budapest Tetováló Akadémiát. Három, hat, illetve kilenc hónapos képzések keretein belül lehet majd gyakorlatorientáltan tanulni olyan mesterektől, mint Kormány Ágnes, Vadócz Balázs, Kupcsik Adrián, Friedrich László. Nagyon kellemes meglepetés volt, hogy a képzés a tetoválás mellett piercer, angol, német és vállalkozási ismeretek órákat is tartalmaz, ami fantasztikus ötlet és rengeteg segítség már az induláshoz is.

NOW_5733

Visszatérve a Convention-re, az idei év valahogy egy kicsit kevésbé volt pezsgő, mint az eddigiek. Kevesebben is voltak, a programok is kevésbé mozgatták meg a közönséget, és a tetoválók valahogy egy kicsit rutinból, kötelességből voltak jelen. Nem volt rossz, a színvonal a már előző években megszokott volt, de valami egy kicsit hiányzott. Ettől függetlenül jövőre is biztosan megyünk.

Best of Color
1. Puszkus Viktória – tetováló: Nyeste Lehel
2.Orbán Zsolt – tetováló: Csörsz Péter
3. Nagy Ivett – tetováló: Lukács János

Best of Oriental
1.Sipos Gábor – tetováló: Oravecz Szabolcs
2.Nyikos Benjámin – tetováló: Szabó Adrián
3.Böszörményi János – tetováló: Benedek György

Best of Day – szombat: Veronika  – tetováló: Ivan Korky Koribanic

Best of Black & White
1.Házkötő Melinda – tetováló: Molnár Ádám
2.Gérnyi Máté – tetováló: Borbás Róbert
3.Palotai Ádám – tetováló: Kovács Máté

Best of Realistic
1.Varga Róbert – tetováló: Bélteczky Zsófi
2.Bognár András – tetováló: Oravecz Szabolcs
3.Nalesnyik Nikolett – tetováló: Misinszky Zozi

Best of Day – Vasárnap:  Kis Patrik – Horváth Csaba
Best of Show: Dani – Tetováló: Szabó Ádám

Décsy Eszter
fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
IV. BUDAPEST TATTOO CONVENTION
A tetovált “háziasszony” – interjú Bélteczky Zsófival
III. Budapest Tattoo Convention – 2013.03.01.-03.

Még több tetkó itt!.

Megosztom.

Comments are closed.