Archív

A Nyilas Reni & Ők idén februárban fejezte be a negyedik kislemezét. Ez volt az első alkalom, hogy nem a saját stúdióban, hanem profi módon készült el az anyag, melynek zenei rendezéséért Varga Ádám, Beck Zoli és Sárközi Zoltán (Papa), azaz jórészt a 30Y felelt.

A debreceni zenekar szóló projektként indult valamikor a kétezres évek végén, amikor Reni még egyedül, egy szál gitárral adta elő a saját dalait. 2012-ben végül a formációhoz csatlakozott  Janytik Hanna fuvolán, Bárándi Andris basszusgitáron, Urbán Bence gitáron és különböző aranyos hangszereken, valamint Szepesi András dobon és ütőhangszereken. A zenekar Gonda Szabolcs gitárossal kiegészülve a 2012-es Veszprémi Utcazene Fesztiválon kovácsolódott össze (ezt örökíti meg a Mindegy mit csinálszhoz készült klip, majd ezt követte néhány fesztivál (Campus, Éter) és tehetségkutatós különdíj (ELTE Zenekarok Fesztiválja, Hangfoglalás, Szimpla Lemming).

Rendszeresen játszottak Szabó Balázsék, majd később a 30Y előtt is. Ez utóbbival való barátságból született a legújabb Estére hajnal kislemez is, Varga Ádám stúdiójában, az ország másik felén, Pécsett. A zenekar egy szűk hetet töltött a stúdióban házi répatortával, pizzával, némi pálinkával és az egész napos felvételek után éjszakába nyúló KT Tunstall, Aimee Mann, A-ha és Silje Nergaard dalok iránti lelkesedéssel. A négy szám jó része már évek óta alakul, a végső formát a 30y tagjainak segítségével közösen találta meg a zenekar. A srácok közvetlenül is besegítettek némi vokállal, a negyedik, bónusz track pedig Ádám és Papa műve, egy korábbi Nyilas Reni dal, a Festve vagy karcolva átdolgozása.

A kislemez már elérhető. Meghallgatható és ingyenesen letölthető a bandcamp oldalról. Az új EP dalait pedig élőben először február 26-án a ten years before projekt keretein belül hallhatjátok, ahol Nyilas Reniék, a Patikadomb társaságában táncoltatják meg a közönséget.

Nm

Kapcsolódó:
Ten years before – avagy előzzük meg a mainstreamet!
Ten Years Before #1 – Zanzinger, Zombori @ Müszi, 2015.02.12.

Megosztom.

Comments are closed.