Archív

Már egy ideje vártam hogy, a kedvenceim itt Budapesten nyomjanak együtt egy hatalmas bulit. Tegnap este meg is történt ez az áldozás a Barga Negra Club falai között az Apey & the Pea, a Blind Myself és a Leander Rising társaságában. Bár, ha jobban belegondolok azok a falak nem biztos, hogy állnak még az este után. 

Sikerült egy kicsit korán megérkeznem a helyszínre, és ahogy sétáltam a bejárat felé, pár emo és punkféle srácba botlottam, akik egy lépcsőn ülve nyomattak valami goth-metált. Egy kicsit elgondolkoztam, hogy jó helyre jöttem-e, de mint kiderült, igen. Végignézve a tegnapi közönségen egyébként, nem tudnék olyan stílust vagy embertípust mondani, ami ne képviseltette volna magát. Összességében egy zenekar sem vesz be ennyiféle embert, de így hárman verhetetlenek ebben. Egy erős félteltházat is sikerült összehozniuk a srácoknak.

DSC_5287

Valami tingli-tangli rockzene után egyszer csak a fekete függöny mögül elkezdett szólni valami sátáni káosz szerű zaj, és ahogy elhúzódott a függöny ott állt az Apey & the Pea hármas fogata a gyilkolásra felvértezve. Mint kiderült utána, ezt a zajt Apey rakta össze, és Bibliai szövegek is vannak benne. Nagyon menő kezdés volt. Aztán indult is a riff zuhatag, a The Four Horseman.  Ezek után is csak úgy záporoztak a már slágernek mondható számok, utánuk pedig jöttek is az új albumos tételek. Volt egy kis együtt betépős Pothead, aztán mindennek a közepén megérkezett akire én személy szerint a legjobban vártam egész este, belépett a színpadra Abraham és szétszedett mindent, aztán egy rövid, de annál ütősebb makaiféle dobszóló után váltotta őt Judas, aki elhozta a földi poklot. Égjetek mind! Utána pedig, hogy még jobban lehessen fokozni a dolgokat, elnyomtak egy Leprechaun Skin-t és egy vissza taps is volt, ahol még a I, The Rope Eater is részt vett. Mi volt a legjobb ebben az egészben? Az, hogy tudják hogyan kell egy koncertet befejezni, ott van a tus és a zúzás még egy utolsó leheletnyit, és utána van csak vége mindennek.

DSC_5316

Egy rövid szünet és sör vétel után pedig jött is a Blind Myself. Első szám a Két karodban volt, amit még csak kintről sikerült meghallgatni, de már onnan is lehetett érezni hogy Gergőék tudnak bulit csinálni. A koncert közben nagyon tetszett, hogy a Veszélyes hulladék című szám előtt benyomták a Fásy Ádám konferálást. A Fekete Lovagnál pedig még a közönséget is sikerült megmozgatni egy kis refrén énekléssel. Albumon ritkán szoktam hallgatni őket és bevallom őszintén, koncerten is csak párszor láttam a csapatot, és valahogy nem volt az igazi, itt viszont nagyon nagy bulit sikerült összehozniuk. Volt ugrálás, pogo, minden ami kell. Még a Testem a vászon című dal is előkerült. A vége felé pedig a Mindenkit un valaki című szám is elhangzott, de a srácok szerencsére nem untak minket,ahogy mi sem őket.

DSC_5527

Fél tizenegy magasságában pedig fellépett a Leander Rising. Őket is elég régen sikerült elkapnom élőben, és meg kell hagyni nem a kedvenc zenekarom, de pár sör után igen jó tud lenni élőben. Ők is inkább a sláger dalokkal indítottak dübörgött a Csak te, az Ördög naplója, a Nyolcadik főbűn, aztán jött egy két lassabb dal is, ahol egy tök jó megoldással Csóka Laci vette át a basszust Leandertől. Ezen a koncerten is sikerült meglepniük, mivel egy kis hívogatás után sikeresen megérkezett a színpadra Apey és Zoli is, akivel elnyomtak a srácok egy jó kis Pantera számot, az I’m Brokent. Igazi örömzenélés volt! Éjfél után, átnyúlva a vasárnapba, eljátszották a Szomorú Vasárnapot, még mindig imádom a végén lévő zúzda részt. A koncert vége felé pedig még fel is lőttük magunkat a sötét égre a Lőjetek fel című számmal, egyébként aki nem tudná, ezzel indultak a srácok A Dal versenyen is, ahol igaz nem nyertek, viszont az akusztikus versenyben taroltak rendesen. Leander Fucking Rising!

Összességében egy hihetetlenül szuper és profi este volt, élveztem minden percét. Remélem máskor is játszik ekkora vagy még nagyobb helyen ez a hármas. Remélem mindenkinek úgy fáj a nyaka mint nekem. :) ÁMEN!

Szavak: Zsirmon Norbi

Fotók: Steiner Niki

Kapcsolódó:

Egy csomó cikk az Apey & the Pea-ről itt!

Még több Leander Rising itt!

Blind Myselfért klikk ide!

Megosztom.

Comments are closed.