Archív

hmalogo1

Tizedik alkalommal került megrendezésre a HangSúly Zenei Díj szavazása. A 13 internetes rockmagazin szerkesztőiből álló zsűri idén az Apey & The Pea, a Moby Dick, a Mytra és az Ørdøg zenekarokat, illetve albumaikat díjazta a 2014-es megjelenések közül.

 

 

Az év albuma

 

2014-ben az év legjobb metál albuma holtversenyben a magyar thrash legenda MOBY DICK tizedik stúdióalbuma, a Földi pokol, illetve a hazai sludge metal színtér egyik legerősebbje, az APEY & THE PEA tavalyi nagylemeze, a Hellish lett.

Az Apey & The Pea azt a HangSúly zenei díj történetében eddig egyedülálló bravúrt hajtotta végre, hogy első albumukkal 2013 legjobb debütáló albumát készítették el, 2014-ben megjelent második albumukat pedig most az év albumának választották.

 

Az albumról itt írtunk

 

A Moby Dick anyagai korábban stúdióprodukciós kategóriában nyertek, ez a zenekar első díja, melyet új dalaik elismeréseként szavazott meg a HangSúly zsűrije.

 

Még több Apey & the Pea itt

 

apey22

 

Az év debütáló albuma

 

Az első lemezes zenekarok között is holtverseny alakult ki. Az 1996-ban Kazincbarcikán alakult MYTRA sokára tudta elkészíteni első nagylemezét, a sci-fi ihletésű izgalmas progresszív metalt rejtő, női énekkel felvértezett Beta című albumot, de az eredmény önmagáért beszél. A másik díjazott az ex-Superbutt zenészekből alakult ØRDØG bemutatkozó albuma lett, a Tíz fekete dal. Egy új korszak kezdete, modern metál, költői magyar szövegekkel.

 

Az Ørdøg-lemezről itt írtunk

 

mytra12

 

Az év koncertzenekara

 

Az év koncertzenekara díj odaítélésében volt talán a legmegosztottabb a HangSúly zsűrije, köszönhetően a hazai bandák egyre energikusabb élő fellépéseinek. Végül minimális különbséggel az év albuma mellett az APEY & THE PEA besöpörte az év koncertzenekara címet is.

 

Még több Apey & the Pea itt

 

NOW_3305

 

Legjobb stúdióprodukció

 

A legtöbb jelölést az R33 Stúdió kapta ebben a kategóriában, de a befutó végül Hocza “Igor” Róbert gitáros és zenekara a MYTRA lett, akik az év debütáló albumával egyetemben az év legjobb stúdióprodukcióját is magukénak tudhatják. A Beta felvételeit maguk készítették.

 

Legjobb lemezborító

 

Az év lemezborítójáért járó HangSúly-díjat DEVECZ ÁDÁM kapta a Moby Dick albumához készített, világvége hangulatot árasztó remek képéért.

 

 

Minden díjazottnak szívből gratulál a jubileumi 10. HangSúly zenei díj zsűrije:

 

Dionysos Rising – Kronos Mortus – NOWmagazin – Passzio.hu – Rockbook.hu – Rockerek.hu – RockStation – Rockvilág.hu – Shock! Magazin – Underground Magazin – Underview.hu – Viharock.hu – Zenevilag.net

Olvastátok már, szerintünk kik voltak 2014 legjobbjai? Klikk ide, nézzétek meg!

Megosztom.

Comments are closed.