Archív

Sz4P - foto Zsiga Pal

Hosszú-hosszú várakozás és izgalom után eljött a sorsdöntő pillanat! Itt és most debütál az SZ4P, azaz a Szabadtéri 4akkordos Performansz nagylemeze Az új elit. A srácok 11 dalt raktak össze Horváth Barnabás segítségével a fennállásuk mind a hét évéből, így Az új elit egyfajta SZ4P Best of-nak is beillene, mégis túlnyomó többségben inkább az utóbbi pár év termése került rá. De ne is borzoljuk tovább a kedélyeket, hallgassuk meg azon nyomban!

A zenekar, azaz Csóré Zoltán (ének, gitár), Pázmándi Soma (dob, ének), Renge Zsolt (basszus, ének) és Varga Samu (gitár) egymásra találása megannyi boldog pillanatot szerzett már a rajongóknak, zeneileg pedig már két kislemezt tudhatnak magukénak, a 2009-es Mézeskenyért és a 2011-es Káoszbrigádot. Tavaly “igazi magyar sztárokkal” is forgattak egy videót az X-Faktoros élményeik inspirálta Popsztár c. dalukhoz. Nemrég óriási lemezbemutató bulit tartottak a Rohamban (itt írtunk róla), és a lemez most végre meghallgatható teljes egészében. A kulisszatitkokról pedig Csóré Zoli mesélt nekünk:

“A lemez készítése már régóta vita tárgya volt a zenekarban, hogy manapság szükség van-e még ilyen formátumra, nem érdemes-e egyenként, esetleg EP-ben kiadni a dalokat, de végül bebizonyosodott, hogy kellett ez a lemez. Gyakorlatilag az eltelt hét év minden időszakából van rajta szám, pl. a Kordont már a legelső próbák egyikén is játszottuk. Mondhatjuk úgy is, hogy a zenekar eddigi életét összefoglaló történet ez a lemez, meg persze egy olyan tapasztalat, ami mindenképp kellett ahhoz, hogy legközelebb még jobbat csinálhassunk. Ami a dalokat illeti: Az új elit cím, illetve a köré épített koncepció azt sugallhatja, hogy itt aztán végig nagyon megmondós dalok vannak, ám ez csak részben igaz; gyakorlatilag arról éneklünk, amiről kedvünk tartja és éppen foglalkoztat. A bulik meg a csajok mellett néha ide tartozik egy kis politika, vagy társadalomkritika is. De attól még mindig a buliról szól a zenekar. :D

A lemez elkészítése elég kalandosra sikerült, mivel mindannyian melózunk, nagyon nehéz volt összehozni a felvételeket. Gyakorlatilag alig volt olyan alkalom, mikor mindannyian ott lettünk volna, és néha elég feszített volt a tempó, az énekek nagy részét két éjszaka alatt vettük fel, mert máskor egyszerűen nem tudtuk. Producerünk Horváth Barna volt, aki szerencsére ura volt a helyzetnek, és rengeteg jó ötlettel mozdította előre a munkát, ráadásul piálni is király vele, úgyhogy ezúton is pusziljuk. Amúgy meg mindenki hallgassa meg a lemezt, aztán dicsérjen, fikázzon, ami jól esik, csak jó hangosan! :)”

NOW_7802s

A srácokat élőben legközelebb május 16-án láthatjátok a székesfehérvári 8-as Műhelyben a The Royal Freak Out és a Heavy Walkerz társaságában.

Décsy Eszter
fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:

Hét év, szabadtér, csajok és rock and roll – Születésnapi koncert és interjú az Sz4P-vel

Elsöprő energiával, avagy Autopilot, The Royal Freak Out, SZ4P @ Roham, 2015.04.04.

NOWrádió: Birdman és a 4 akkord!

Sz4P: Popsztár klippremier

Kedvenceink kedvencei 21. – Csóré Zoltán, Szabadtéri 4akkordos Performansz

Villámként csap belénk! – The Royal Freak Out: Full Circle EP premier

sz4p-cover-vegleges

Megosztom.

Comments are closed.