Archív

 

A Bohemian Betyars kisebb hallgatás (búcsúkoncert, dobos-váltás, miegymás) után új videoklippel és kislemezzel jelentkezik. Az Összefúj a szél című dalhoz készült videót a Sunny Studio készítette, statisztákat pedig a rajongók közül toboroztak, így többen viszontláthatják magukat a vásznon.

 

Az EP munkálatai már novemberben elkezdődtek, így a fiúk mindent alaposan kidolgoztak mielőtt előrukkoltak a három dallal. Mindegyik ízig-vérig Bohemian Betyars, mégis egyenként sajátos: a gyors tempójú Utcabetyárt fúvósokkal egészítették ki, míg az angol nyelvű Sinful Needs egy kísérletezőbb, kicsit merészebbre sikerült „skizopunk” szám.

 

A videoklip az Összefúj a szélhez készült, ami a fiúk szerint letisztultabb, könnyebben befogadható, mint az előző kettő. A klipben az énekest, Levit láthatjuk, amint Budapest utcáin sétál, körülötte a világ pedig visszafelé halad. Ennek kivitelezése nem volt egyszerű, hiszen a forgatáson végig hátrafelé ment, sőt a szöveget visszafelé is meg kellett tanulnia. Az alapötlet már régóta megvolt, de a pontos forgatókönyvet az utolsó pillanatig tökéletesítettek a Sunny Studio tagjaival. A zenekar rajongótábora az ország minden részéről érkezett, hogy szerepelhessenek a videóban.

 

A fiúk most sem állnak meg, újabb klipek és kislemezek vannak tervben. Élőben május 28-án láthatjuk őket a Kobuci Kertben a születésnapi koncerten, de nyáron is számos fesztiválon találkozhatunk majd velük.

 

Nm

fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:

Bohemian Betyars & Guca Partyzans Brass Band @ A38, 2014.2.28.

Bohemian Betyars akusztik @ Kobuci Kert, 2013. 07. 16.

 

NOW_5514

Megosztom.

Comments are closed.