Archív

A tavaly megjelent AM c. kislemez után (itt írtunk róla) most először jelentkezik új dallal az Amigod. Az Este van című dal videoklip formájában debütál, nézzétek meg!

A zenekar (Köteles Leander – ének, billentyűk, Czifra Miki – gitár, Fábri András – gitár, Maczák Márk – dobok) az angol nyelvű EP után most magyarra váltott és egy nagyon szívhez szóló, szomorú dalt írtak. Ezt jól tükrözi a videó hangulata is, amit Deák Martina rendezett, az operatőri munkát Varga Zoránnal végezte.

A dalról és a klipről Köteles Leander mesélt nekünk: “2-3 évvel ezelőtt apu levitt a Hungaricum zenekar koncertjére valahova a Ráday utcába. Egy szál gitárral és énekkel adták elő a dalokat, és ez a dal volt a záró felvonás. Azt hittem, hogy mentem összeszarom magam. Ismertem a dallamot, ismertem a szövegből pár sort, de ilyen formában még nem hallottam. Aztán azon vettem észre magam, hogy ülök a zongoránál és ezt nyomom. Kicsit ráfeküdtem, átírtam a szöveget és jött Jingis, és belerakta azt a gyönyörű csúsztatott harmónia aláfestést, amit csak ő tud. Majd jött Miki és viccből feltolt egy szólót, ami azóta is ott van.

A dob elsőre nem volt az igazi, de Márk rendesen helyre rakta, a vonós részét pedig Drótos Gábor barátom támasztotta meg, és ettől lett kurvajó, Somgyvári Dani pedig a közép-mély tartományt töltötte ki némi elektronikával. Aztán kész lett a az egész és gondoltam, megkérdezem a világ egyik legjobb hegedűsét, Kállai Ernőt, hogy nem rakna-e valami csinosat bele. Tudtam, hogy bármit is csinál, az szétszaggatja a lelket. Igazam volt. :)

Nagy Linda barátomat állandóan fűztem, hogy kell majd egy klipbe, mert iszonyat hiteles már csak a megjelenése is. A forgatókönyvet pedig a legjobb barátommal, Deák Martinával közösen dolgoztuk ki. Nem vitatkoztunk, ami ritka. :) Egyszerű, ám mégis hatásos és egyből kifacsarós klipet akartunk. Azt hiszem ez sikerült is. :) “

Az Amigod szeptemberre tervez új lemezt és koncerteket is, addig még várnunk kell egy kicsit, de biztosan megéri majd.

Nm

Kapcsolódó:
AM – Amigod bemutatkozó EP premier
Amigod – Exkluzív képek és videó a stúdióból
Olvass többet Leanderről és a Leander Rising-ról!

amigod band

Megosztom.

Comments are closed.