Archív

2012-es bemutatkozó EP-je után végre nagylemezzel jelentkezik az Alone in the Moon, a lemez pedig itt és most debütál a NOWmagazin hasábjain. A Collection of Great Generational Anthems, ahogy a címe is mutatja, egy kalsszikus értelemben vett album, hallgassátok meg!

A zenekar megalakulását 2012 óta számolják, mikor a rejtélyes és vadregényes Kelet-Magyarországról Budapestre költöző Várhidi Adrián (ének, gitár) és Simon Zoltán (basszus) megismerkedtek a számos budapesti zenekart (Ozone Mama, Bodnár Attila/Beatrock Project, Somogyi Remig) megjárt Menyhárth Balázzsal (dob). Zeitgeist Pop című EP-jüket is ebben az évben rögzítették a Supersize Recording Stúdióban, az azóta eltelt években pedig a klubkoncertek és néhány fesztiválfellépés mellett keményen dolgoztak az új dalokon. Csiszolgatták, tesztelgették az új számokat, míg végül összeállt a Collection of Great Generational Anthems anyaga, amit a szegedi Black Hole Sound stúdióban vettek fel Vári Gábor közreműködésével.

“Amióta elkezdtem zenélni, mindig is egy teljes album elkészítése volt a legfontosabb célom. Tipikus otthoni zenehallgató vagyok, számomra a zenélés mellett a legmagasabb fokú élvezet egy általam kedvelt lemez végighallgatása, éppen emiatt nem igazán érdekel a mostani single- illetve EP-divat. Kétségtelenül logikus lépés, hiszen olcsóbb egy-egy párszámos lemezzel jelentkezni félévente, ráadásul ezzel a figyelem folyamatos fenntartása is inkább garantált. Talán a producerünk, Vári Gábor nem is élt meg még ilyen körülményes stúdiózást, pénzt és energiát nem kímélve utaztam többször (körülbelül hét alkalommal az első „befejeztük a lemezt” ünneplés után) Szegedre újravenni bizonyos sávokat, még a keverés közben is újraénekeltem egy-két sort. A lemez pontosan 9 hónap alatt készült el. Nem szeretem túlmisztifikálni a dolgokat, de egy ez egy valódi szülés volt amelyben én is újjászülettem. Az album ugyanis visszaigazolást jelentett egy nagyon-nagyon hosszú előkészítő periódus után: végre létre tudtam hozni valamit, egészen pontosan részese lehettem valami olyan létrehozásának, amire büszke vagyok, amit minden hibájával együtt is teljesnek, egészen pontosan élőnek érzek.” – mesélte a lemez készületeiről Várhidi Adrián.

A rengeteg szőrözés után az Alone in the Moon egy teljes, egységes, nyers és energikus grunge lemezt rakott össze, amin abszolút érezhető a ráfordított munka. A grunge alap mellett különböző stílushatások is felfedezhetőek, és ettől olyan izgalmas és tökös a Collection of Great Generational Anthems. Hamarosan érkezik a zenekar első klipje is, amit az Anthem XYZ című dalhoz készítenek. Addig is hallgassátok a lemezt, szeressétek őket facebookon, és nézzétek meg őket élőben is: június 20-án játszanak a Showbarlangban!

Décsy Eszter
fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Olvassatok az Ozone Mamáról többet itt!

AITM 3

Megosztom.

Comments are closed.