Archív

eter

Idén tízedik alkalommal hangolnak feltörekvő zenészek az ÉTER PLUSZ – Tehetségkutató Fesztivál versenyén. Kiváló zsűri, exkluzív helyszín, szakma és tehetséggondozás. Május 29-30. Eger, Bolyki völgy. Minden, ami zene.

 

Péntek délben kapunyitás! Indul a Feltörekvő Zenészek Fesztiválja az ÉTER Plusz. Nagy előadóknak járó színpadi körülmények között, exkluzív környezetben, profi hangosítás és fénytechnika mellet versenyezhet 18 döntős zenekar és 10 DJ az ÉTER Plusz zenei tehetségkutató versenyen. A Fesztivál keretében 10 helyi zenekar is bemutatkozási lehetőséget kap. Az internetes előválogatás keretében kiválasztott együttesek és DJ-k két színpadon mutatják meg tehetségüket a közönségnek és a szakértő zsűrinek.

 

A zenekarokat olyan neves zenészek, szakemberek értékelik, mint Nagy Gábor, énekes, dalszerző, aki a Wisdom zenekarral körbeturnézta Európát. Újfalusi Gábor, a Hangfoglaló és a Magyar Közművelődési Intézet Programigazgatója, a kultikus Belvárosi Ifjúsági Ház, Almássy téri Szabadidőközpont egykori oszlopos tagja. Tadeusz Rieckmann – A Dalriada dobosa, vokalistája, a Sunwharf énekese, szövegírója. Nagy Nono Norbert – Session zenész, gitár tanár, Shamanize Records Angol zenei kiadó művészeti vezetője. A Zanzibar, Folkree, Norbos Lobos és az Ann my Guard gitárosa. Temesi Berci – az RTL Klub zenei rendezője, számos nívós díjjal rendelkező basszusgitáros. Zenei rendező, zenekarvezető, zenész.

 

Az ÉTER Plusz az országban egyedül álló módon ötvözi a versenyt a tehetséggondozással és szakmai műhelymunkával. A bemutatkozás lehetőségén túl, az ÉTER Workshop lehetőséget teremt a közös gondolkodásra a zenei ipar jeles képviselőivel és elismert zenészeivel. Az országban ez az egyetlen tehetségkutató, ahol a feltörekvő zenészek találkozhatnak a szakmával. Ez az igazi plusz. A szakmai műhelyek fő témája lesz a tehetséggondozás, jogvédelem, lemezeladás, színpadi kulisszák és a piacra jutás.

 

Az ÉTER Workshop idén a Cseh Tamás Programirodával együttműködve valósul meg. A résztvevő együttesek itt értesülhetnek először a feltörekvő zenekarokat érintő legfontosabb támogatási lehetőségekről. A beszélgetések témái: a zenészek megélhetési lehetőségei Magyarországon. Hangfelvételek, lemezkiadás, jogdíjak. Lemezeladás vs. turné – Mi kell a befutáshoz a zene világában? A HANOSZ-al együttműködve a workshop lehetőséget teremt arra is, hogy a zenészek kipróbálhassák a hangszereket és megismerkedjenek a zenei piac technikai újdonságaival.

 

Országos verseny, országos díjakkal. A résztvevők Sziget, Balaton Sound, A38 fellépési lehetőséggel, ajándék HD videoklippel, stúdió órákkal és nagy értékű tárgynyereményekkel indulhatnak útnak az ÉTER Pluszról. A nyertes csapat esélyt kap a Hangfoglalás 1 millió forintos díjának elnyerésére, illetve interjút készít vele a HammerWorld magazin.

 

A szezon első nagy durranása! A tehetségkutató után hamisítatlan fesztivál hangulat a Feszt!Egeren. A színpadokat átveszik az ország legnagyobbjai. 3 nap alatt, 3 színpadon több mint 15 nagy fellépő. Tankcsapda, Road, Kowalsky meg a Vega, Vad Fruttik, Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag, Quimby, Anna and the Barbies, Irie Maffia. Ott lesznek az ÉTER Feszt tavalyi legjobbjai is: Face Today, Fatal Error és a HungaRiddim.

 

eterfesztival.hu

Kapcsolódó:

Éter fesztivál beszámoló – 2014

Éter fesztivál beszámoló – 2013

 

eter2

Megosztom.

Comments are closed.