Archív

Új kislemezzel jelentkezett a szegedi Johnny in the Jungle. A mindössze három számos, de közel 20 perces EP egy komplett történetet mesél el, üzenet Norilsk-ből, itt a Postcard from Norilsk. Hallgassuk meg!

A Johnny in the Jungle (Nagy János – basszus, gitár, Pintér Bence – dobok, Pintér Máté – gitár, basszus) 2009-ben alakult Szegeden, Kilincs című első lemezük 2010-ben jelent meg, majd ezt követte a Chimera 2013-ban. A trió most májusban készült el a Postcard from Norilsk EP-vel, amin vendégként Alex Shariff narrál. A borító Kosztándi Orsolya munkája, a felvételek pedig – szegediekhez méltón – a Black Hole Sound-ban készültek Vári Gáborral. A címben szereplő Norilsk egy szibérirai bányaváros, az ott lakók elsősorban nikkelt kapirgásznak elő a föld mélyéről elképesztően nehéz életkörülmények között. A dalok egy fiatal srác történetét mesélik el, aki családját és barátait maga mögött hagyva ide költözik, hogy itt keressen boldogulást.

Az alapvetően instrumentális poszt-rock zenében a lágyság mellett rengeteg koszos, indusztriális elem fedezhető fel, ami nagyon jól megfesti, elképzelteti egy ilyen északi orosz bányaváros sivár hangulatát. A kissé pszichedelikus poszt-rockba remekül simulnak a szövegfoszlányok, éneket mellőzve, mintegy felolvasásként. Hallgassátok csak…

Ha élőben szeretnétek elcsípni a zenekart, itt tegyétek:

június 12. – Rongy kocsma, Szeged
június 20. – R33, Flex Fest, Budapest
július 17-19. – Tejbár Tábor, Sándorfalva

Décsy Eszter

Kapcsolódó:
Poszt-rock őrület és minifesztivál volt a Dürerben – 2015.05.21.
Poszt-katarzis a hajón! – sleepmakeswaves, Skyharbor, Tides from Nebula @ A38, 2015.03.30.
Jazz for metalheads – itt a második makrohang EP és egy rövid interjú
Dióhéjban a poszt-rockról – körkép kintről és itthonról

Megosztom.

Comments are closed.