Archív

bumm photo by geza talaber (2)

Múlthéten indult a BUMM művészeti sorozat a Gellért-fürdő mára használaton kívüli gyerekmedencés részéből átalakított Pagonyban.  Összművészeti street art megmozdulás, szerda esti fröccsözgetés a szabadban, amikor a vizualitásban olvad össze négy művészet és megannyi izgalmas történet.

A BUMM/SZERDA sorozat célja, hogy betekintést nyújtson napjaink négy, a városokban lépten-nyomon felbukkanó művészeti ágába. Az urbanista, utcai művészet mindig is viták középpontjában álló határterület volt, és bár egyre elismertebb, egyre gyakrabban bukkan fel művészeti galériákban, a „rongálás” címkéjét még nem vetkőzte le teljesen. A Pagony most közelebb hozza ezt a világot azzal, hogy végigkövethetjük a teljes alkotási folyamatot a szűz faltól a kész alkotásig. Minden héten négy művész kollaborációjának lehetünk szemtanúi: egy akcióművész, egy graffitis, egy kalligráfus és egy street art művész ügyködését nézhetjük végig.

 

bumm photo by superfinegrain (12)

A Pagony rendhagyó helyszín. A valaha gyerekúsztatóként üzemelő területet a Gellért-fürdőtől egy keskeny utca választja le, de a kialakítása felismerhető. Ahogy belépünk, egy kis füves rét fogad, ide állították fel az OSB lapokból készült ideiglenes falat. Kicsit beljebb, a régi, mozaikokkal kirakott kis medencéiben most székek és asztalok vannak, fürdés helyett jöhet egy fröccs, kiváló cseh sörök vagy egy jó vacsi. Mindenhol fák, virágok, nyugodt zsibongás.

A festékeket már délután kibontották. Ezen az első estén Bánki Ákos festőművész (itt találjátok a munkáit), Fork 4, azaz Fork Imre graffiti művész (facebook itt), Vazavaza, azaz Pordán János kalligráfus (facebook itt) és Tripo, azaz Tripsánszky Dávid utcaművész (facebook itt) dolgozott össze. Hívószíneik a sárga, kék, pink és fekete volt, ebből kellett megalkotniuk a képet, amit a későbbiekben majd feldarabolnak és aukcióra bocsájtanak. Elképesztően jó hangulatban szaladt az idő, készült a kép, végül pedig még a Sick Business sorozat legújabb részét is levetítették.

A BUMM/SZERDA sorozat a nyár egyik legizgalmasabb underground művészeti megmozdulásának ígérkezik. A következő jövő szerdán, azaz június 17-én lesz ugyanott, a Pagonyban. Gyertek el!

 

Décsy Eszter

fotó: superfinegrain (színes)

Talabér Géza (fekete-fehér)

Kövessétek a BUMMot facebookon:

facebook.com/nabummm

és tumblren is:

nabumm.tumblr.com

 

 

Megosztom.

Comments are closed.