Archív

Megérkezés, tűző nap, sor nincs. Meglepő és kellemes. Sátorállítás a sivatag közepén, majd a rég áhított első sör. Árnyékkeresés, végignézés az embereken: telefonnyomkodás folyamatosan. Egy kicsit lehangoló, de azért lassan felvettük a fesztivál-érzést. A programfüzet sokadik végiglapozása után ismét rácsodálkoztunk: ezen a VOLTon irgalmatlanul kevés olyan koncert lesz, ami izgalmasnak tűnik. De…

NOW_0808_1

Először elnéztünk Fran Palermora, mert a lemez (kritika itt) eléggé adta, ellenben a koncerttel, ahol nem tudtam eldönteni, hogy a zenekar részéről volt-e nagyobb közöny, vagy a menőzésből odaérkezett tömeg részéről. Azt hiszem, inkább az utóbbi. Sebaj, a nagy nihilben laza két órával később már Harcsa Veronika gyönyörű hangját hallgattuk Bin.Jip-en, végre, ideje volt már. Újabb üresjárat után benéztünk Paddy and teh Rats-re, az énekes megtanult énekelni, mi meg régi barátokba szaladtunk. A tankcsapda meglepően sok régi dalt vett elő, amire csak mi táncoltunk, a szőke, virágos hajú lányok nem, de ez zavart a legkevésbé, mert sör még volt, később meg még Slash is játszott, ráadásul Myles Kennedy-vel, aki még mindig kurvajól néz ki, még mindig kurvajó a hangja, még akkor is, ha a Welcome to the Jungle-t nyomja.

NOW_0878

Mit csinálnál egy olyan fesztiválon, ahol csak a fesztiválért vagy ott, mert nincs koncert? Igen, inni fogsz, és igen, nagyon jót bulizni, reggelig, bármilyen zenére, bárkivel, bármivel. Ennyi. És most: reggelire sör, és ébresztő Shell Beach hamarosan, háttérben a méltán híres Sz4P legjobb énekesének hülyeségei. Stay tuned!

Décsy Eszter
Képek: Zsiga Pál

Megosztom.

Comments are closed.