Archív

Ha gyakran pörgetitek a NOWmagazint, bizonyára feltűnt, hogy a Supernem és a Turbo nevével igen gyakran találkozhattok. Nos, ennek két borzasztóan egyszerű oka van: először is, a maga nemében mindkettő baromi profi és rohadt jó; másodszor pedig, szeretjük és nem tudjuk megunni. Ja, és azért egy harmadikat is hozzátennék: elképesztően jók élőben. Így amikor megláttuk, hogy ez két, stílusban erősen eltérő kedvencünk együtt játszik, a meglepődés mellett nem volt kérdés, hogy ott leszünk a Parkban. Azaz most már csak voltunk. Tegnap. Na, hát ilyen volt…

NOW_2048

A vendégként játszó Turbo éppen idén tíz éves, de lendületükből hangyányit sem vesztettek. Tavaly megjelent harmadik lemezüket az év egyik legjobbjának választottuk és nálam azóta is nagyon gyakran pörög a lejátszóban az első kettővel együtt. Évfordulójuk alkalmából ráadásul szeptemberben a MüPában is adnak majd egy nagyon különleges koncertet. Sokszor láttam már őket élőben, mégis minden alkalommal rácsodálkozom, mennyire durván megszólal a zene. Egyben van, és csak ömlik felénk, körülvesz, bemászik a bőrünk alá. Annak ellenére, hogy még nagyon kevesen voltak, a lemenő nap fényében ugyanúgy utaztunk a Trubo galaxisában, mint egy önálló klubkoncerten. Egymás után jöttek a jobbnál jobb számok nagyon jól felépített sorrendben, és egy-egy dal között azon gondolkoztam, vajon melyiket hallanám még szívesen, de szinte mindegy, nem tudok olyat mondani egyik albumról sem, amit ne szeretnék, úgyhogy ez is egy best of buli volt. :)

NOW_2299

Kis szünet, éles váltás, Supernem – heló! Ahogy a Turbónál, itt is rájöttünk – sokadszorra -, hogy nem tudnak rossz dalokat írni. Sőt! Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor hallgattam eddig otthon a dalaikat, mégis az összes szöveg a fejemben van, dallamfoszlányokkal kelek, idézetek röpködnek egy sör mellett. Valahogy mindig bejön nekik, és igaz amit Szabi mondott az interjúnkban a lemezbemutatókoncert előtt, hogy az új lemezük (Túl a frekvencián) lassan érik be, de szerintem ez hamarabb megtörtént, mint ahogy tippelte. Vérbeli koncertzenekar, akik úgy mozogják be a színpadot, hogy közben egy helyben állnak. Előző lemezük címe, a Tudományosfantasztikuspop lehetne akár a zenéjük ars poetikája is, és azt kívánom, bárcsak ez lenne a popzene mércéje. De, hát, tudományosfantasztikum is kell hozzá, na, meg az a négy zenész a színpadon. Táncolás, együtt éneklés, tűzijáték, szerpentin, hatalmas show és óriási hangulat – ez a másfél óra röviden.

Ha stílusban erősen különbözött is a két zenekar, egy valami biztosan közös bennük, ahogy ezt bizonyították is tegnap: koncertre születtek. Remélhetőleg még nagyon sokra! Viszlát, szevasz!

Décsy Eszter
Képek: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Még több Supernem itt!
Ha szeretitek a Turbót, olvassatok a Kalderáról is!
Rengeteg minden a Turboról itt!

Megosztom.

Comments are closed.