Archív

Mostanság sokat megfordulok a Móricz környékén, és jártamban-keltemben, kifelé bámulva a csodasárga combino ablakából, rendre rám kacsint a Bajor Söröző. Ilyenkor pedig azon gondolkodom, hogy mi a jóistenért nem próbáltam én még ki ezt a helyet, miközben megannyi jót olvastam róla. Ez a gondolat fogalmazódott meg bennem a minap is, ám akkor úgy éreztem, hogy elérkezett a teszt ideje. Ide nekem azt a Bajor burgert.

A hely ugyan nem pont a Móriczon van, hanem egy karnyújtásnyira tőle, de bőven megéri a rövidke séta, hisz az étek minősége a távolsághoz képest hatványozottan növekszik. Maga a hely nem túl nagy, s ugyan van hozzá egy kis terasz, de így is többen jelezték már több helyütt, hogy bizony csúcsidőben izzasztó tömeg tud lenni. Én egy kicsivel a roham órája előtt érkeztem, így kényelmesen válogathattam az ülőhelyek közül, és a kiszolgálás is kellően gyors volt. A burgerek alapból négyféle méretben kívánhatóak, kezdve a 17 dekás hússal ellátott alapfelszereltségtől, az 51 dekás óriásig. Ezenkívül van még egy igazi gigász is, amihez – talán nem véletlen – egy kihívás is tartozik. Ez a titán ugyanis 1 kg és 60 dekányi húsmennyiséggel ostromolja az egeket, így tényleg csak az igazán nagyszájúaknak ajánlott. Cserébe, ha egy óra alatt magadévá teszed, akkor állítólag a nevedre veheted ezt a szörnyet. Állítólag van olyan, akinek ez sikerült.

Jómagam épp csak falni és inni jöttem egy jót, így beértem a 25 dekás változattal. Ez épp csak a második a listán, de a negyedkilós húspogácsa így is igen kívánatos, cserébe nem apró. A burger alapára, ami 1300-tól indul a 17 dekással, tartalmazza a házi steakburgonyát, illetve a minden méretben közös összetevőket, a paradicsomot, a salátát, és a saját készítésű szószukat, ami egy majonézes, kicsit pikáns történet. Ezenfelül az extrákkal, úgy, mint pl. sajt, bacon, tojás stb., darabonként 150 forintos felárral lehet ellátni az étket. Ár/érték arányban ez egy igen kellemes pozicionálás.

A buci ugyan nem házi, de semmi baj nincs vele, szezámos, nem túl vastag, közepesen omlós, de semmi extra. A hús nagyon jól eltalált, szép méretes szelet, a 25 dekás éppenséggel ki is lóg a burgerből. Ugyan a süssük át jól iskolát követik, mivel a húspogácsa is láthatóan így készült, és az extraként kért bacon is ropogós volt, de ízre remekül passzol a szószhoz. Talán csak annyi, hogy azt a pici plusz szaftosságot hiányoltam, amit a tökéletes átsütés miatt elvesztenek. Nem baj az, ha a húsnak van egy kis leve. A tálalás egyszerű, de frappáns. A burger vágódeszkán érkezik, a krumpli pedig fémbögrében. Ennél több nem is feltétlen szükséges.

bajor5

Itt viszont kanyarodjunk el kicsit a burgertől, hiszen a hely nevéből fakadóan, egy söröző is. Ugyan sokan konkrétan a burgerért járnak ide, de azért említésre méltó, hogy időközönként változó sörkínálattal rendelkezik, amely nem átall a hazai kézműves sörkínálatból meríteni, vagy akár egy–egy külföldi import csemegét beemelni. Ezen felül pedig minden nap van valami rövid akciójuk is, így én például a burger mellé, igen jó áron jutottam hozzá Jameson nevű ír barátomhoz. Így azt kell mondjam, hogy a Bajor Söröző egy teljesen korrekt kis Pub, amely kategória kis hazánkban valahogy nem igazán honosodott meg, vagy csak kihalt idővel… de ez talán már egy másik történet. Abszolút korrekt burger, korrekt italkínálat, korrekt ár, ez a Bajor söröző. Tessen rápróbálni.

Szabó Tamás
Képek: facebook.com/bajor.sorozo

Megosztom.

Comments are closed.